24.2 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 18, 2020
Acasă Social Pompier gorjean distins cu „Emblema de Onoare“. A salvat viața a doi...

Pompier gorjean distins cu „Emblema de Onoare“. A salvat viața a doi oameni

- Advertisement -

Un pompier gorjean a primit, luni, 14 septembrie, „Emblema de Onoare“ a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Acesta a intervenit să salveze viața unor oameni care au fost surprinși de un incendiu. Povestea sa a fost prezentată pe pagina de Facebook a ISU Gorj: „În seara zilei de 09 ianuarie 2020, în timp ce își sărbătorea ziua de naștere alături de familie și câțiva prieteni la un local din municipiul Tg-Jiu, Silviu a auzit țipete disperate pe stradă.
A ieșit din local pentru a vedea ce s-a întâmplat și a văzut flăcările care cuprinseseră o casă la doar câțiva zeci de metri. A fugit spre locul cu pricina, le-a cerut celor care erau martori la eveniment stingătoarele pe care le aveau în mașini și a acționat pentru localizarea incendiului.
În același timp, încerca să afle dacă sunt persoane în interior:
– Sunt pompier! Știți dacă locuiește cineva aici?
– Stau mai multe persoane aici! Mai sunt camere construite și în spate! – răspunde un domn care, cel mai probabil era vecin!

Flăcările cuprindeau cu repeziciune clădirea!

Silviu a intrat să cerceteze încăperile imobilului, iar într-una dintre camere a găsit un bărbat și o femeie care dormeau, fără să fi simțit nimic din ce se întâmpla. Monoxidul de carbon începuse să intre în încăpere….
Din fericire, cele două persoane nu au suferit leziuni, dar cel mai probabil, fără intervenția colegului nostru lucrurile ar fi luat o întorsătură tragică.
Când ești pompier, ești pompier oricând, chiar dacă ești în timpul liber sau îți sărbătorești ziua de naștere!“.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Clopoțelul va suna diferit anul acesta

14 septembrie, prima zi de școală pentru mulți prichindei și prima zi din acest an școlar pentru mulți alții care deja au experimentat tot...

Mircea Suchici la Târgu Jiu, în concertul Orchestrei de Cameră ″Lyra Gorjului″

Consiliul Județean Gorj și Școala Populară de Artă Târgu Jiu invită pe toți iubitorii muzicii clasice joi, 25 octombrie 2018, la Muzeul Județean Gorj...

Luptător american celebru, impresionat de imaginile cu fata bătută din Târgu Jiu. Vrea s-o ajute

Un cunoscut luptător din UFC a distribuit pe conturile sale de Twitter și Instagram filmulețul cu fata în vârstă de 13 ani, din Târgu...

FOTO Accident pe Dealul Bujorăscu provocat de o șoferiță

Două persoane au fost rănite în urma unui accident care a avut loc pe Dealul Bujorăscu. Potrivit Poliției, o tânără, de 21 de ani,...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini