Acasa / Headlines / Pompier gorjean, salvator şi în timpul liber!

Pompier gorjean, salvator şi în timpul liber!

Fie că sunt la serviciu sau în timpul liber, pompierii au aceeaşi misiune: Salvează vieţi! Ieri, ISU Gorj a fost solicitat să intervina la un accident rutier produs pe raza localităţii Crasna, în care a fost implicat un autoturism care a lovit un stâlp. Apelantul sesiza faptul că în urma impactului autoturismul a luat foc, dar că este cineva la faţa locului care a stins incendiul şi care acorda primul ajutor victimelor.

,,Imediat şi-au început goana nebună spre locul accidentului echipajele noastre. Acolo l-au găsit pe colegul nostru, plutonierul major Popică Valentin, care a prezentat rapid situaţia: ”Am scos victimele! Două au leziuni mai grave, iar două leziuni minore! Toate sunt stabile! Maşina luase foc, dar am stins-o eu cu stingătorul! Nu mai este pericol, i-am deconectat şi acumulatorul”, a raportat acesta.

Echipajele noastre s-au asigurat ca nu mai există nici un pericol, iar echipajul SMURD şi echipajele SAJ au trecut la evaluarea victimelor. Trei dintre cei patru bărbaţi aflaţi în autovehicul au fost transportaţi la spital. Unul a suferit leziuni minore şi a refuzat să fie transportat la spital. Popică, cum îi spun colegii, era în trecere când a văzut maşina care intrase în stâlp cuprinsă de flăcări! L-a pus pe un prieten să sune la 112 şi el a sărit să-i ajute pe cei patru tineri care se aflau în maşină. A stat lângă colegii lui până când a fost sigur că nimeni nu mai are nevoie de ajutor. Apoi, s-a suit în maşină şi a plecat! Îşi va continua ziua ca pe oricare altă zi liberă. Este pompier şi pentru el este foarte normal ce s-a întâmplat astăzi! Nu se consideră un erou, se consideră un om cu spirit civic! Aşa trebuie să fim toţi! Să-i ajutăm pe cei care au nevoie de ajutorul nostru! Nu ne costă nimic! Popică face parte din lotul sportiv al unităţii noastre şi ne-a reprezentat cu succes la numeroase competiţii! Şi-a demonstrat pregătirea, profesionalismul şi dragostea pentru această meserie…mărturie stau premiile pe care le-a obţinut! ”Suntem mândri de tine Popică, pentru tot ce ai făcut astăzi şi pentru tot ce ai făcut de-a lungul carierei tale! Noi ştim că eşti un adevărat profesionist şi un om cu suflet mare”, au comunicat reprentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*