Pompierii gorjeni au făcut gesturi impresionante pentru trei familii oropsite

0
79

Trei familii pentru care soarta nu a fost prea darnică s-au bucurat, ieri, de generozitatea pompierilor gorjeni. O familie cu opt copii crescuți doar de tată, din Târgu Cărbunești, are acum o bucătărie nouă. Pompierii gorjeni s-au mobilizat și au reușit să strângă o sumă de bani cu care au cumpărat atât mobilier, cât și aparatură electrocasnică. Mai mult decât atât, lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, care sunt pricepuți la lucrări de construcție și de amenajări interioare, s-au organizat în mai multe echipe de câte trei – patru persoane și au lucrat timp de opt zile, pentru a transforma beciul casei într-o bucătărie modernă. „Au săpat și au betonat pe jos, au făcut pereți din rigips și au reușit să transforme beciul într-o bucătărie modernă”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Pompierii le-au adus copiilor multe dulciuri, produse specifice sărbătorilor și jucării.

„Nu se compară condițiile de acum”

Traian Popescu, în vârstă de 49 de ani, are grijă de cei opt copii, după ce soția a murit atunci când îl aducea pe lume pe ultimul copil. Copilul a fost salvat, dar mama a decedat. Copiii lui au vârste cuprinse între 6 și 22 de ani. Acesta le mulțumește pompierilor pentru gestul lor: „Înainte era un beci unde pregăteam mâncarea și mâncam. S-a demolat totul și s-a construit din nou, cu gresie, faianță și tot ce a fost nevoie. Le mulțumesc celor de la pompieri pentru gestul lor. Era foarte greu înainte. Nu erau condiții. Casa este foarte veche, de 100 de ani. Beciul a fost transformat în bucătărie. Nu se compară condițiile de acum”.

Tatăl copiilor este meșter tâmplar

Traian Popeascu este meșter tâmplar și reușește să asigure traiul familiei sale numeroase prin obiectele pe care le realizează în atelierul său: uși, ferestre, scaune, dulapuri și paturi. „Este greu. Sunt cerințe multe din partea copiilor și nu am venituri suficiente. Confecționez scaune, uși dulapuri, paturi. Fetele cele mari mă mai ajută la atelier”, precizează tatăl cu opt copii. Toți sunt sănătoși și își ajută tatăl în gospodărie.

Scaun cu rotile pentru un băiat grav bolnav

Cel mai emoționant caz a fost al unui băiețel, în vârstă de 14 ani, din localitatea Hurezani, care suferă de distrofie musculară. Claudiu nu mai poate să meargă de aproximativ cinci ani de zile și este imobilizat într-un scaun cu rotile. Mai mult decât atât, starea lui de sănătate se înrăutățește mereu. Băiatul și familia sa își doreau un cărucior mai performant. Pompierii gorjeni au reușit să-i aducă un cărucior mai bun cu care poate fi deplasat mai ușor, dar și un telefon mobil performant. Emoționant este și faptul că scaunul cu rotile a fost donat de către mama unui copil bolnav care a decedat.

Simona Răscol, mama băiatului, ne povestește că nu există tratament pentru boala de care suferă copilul ei: „Aveam foarte mare nevoie de un cărucior cu rotile performant. Suferă de distrofie musculară progresivă. Am descoperit boala atunci când avea vârsta de cinci ani, iar la nouă ani nu mai putea să meargă. Boala se manifestă prin faptul că mușchii nu se dezvoltă. Este greu, pentru că boala înaintează. Nu mai suportă nici medicamentele, pentru că-i afectează stomacul. Avem un medic genetic la Craiova și ne-a spus că nu există medicamente sau tratamente pentru a trata această boală.

Claudiu nu a renunțat la școală. El învață de acasă și este în clasa a VII-a. Profesorii vin săptămânal pentru a-i preda materia de la școală. Pompierii au mai reușit să facă fericită o familie cu șase copii, care trăiește într-o garsonieră din Târgu Jiu.

Lucrătorii de la ISU Gorj le-au dus aparatură electrocasnică, alimente, dulciuri, rechizite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here