Porc sacrificat pentru copiii judeţului

0
9

Aproximativ 60 de copii din centrele de plasament aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Gorj au luat parte, ieri, la una din cele mai importante tradiţii de Crăciun, sacrificarea porcului. În acest mod, Consiliul Judeţean Gorj a păstrat tradiţia ca micuţii să se simtă ca într-o familie în care primează obiceiurile româneşti.

Crăciunul se apropie, iar atmosfera de sărbătoare a adus zâmbete pe chipurile micuţilor aflaţi în centrele de plasament din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, care s-au bucurat că au putut să asiste la tradiţionala sacrificare a porcului de Crăciun. Micuţii au aşteptat cu nerăbdare această zi, pentru a gusta din şoriciul proaspăt curăţat. Ba mai mult, unii dintre ei au afirmat cu bucurie că au mai participat şi în alţi ani la astfel de acţiuni. „Am mai fost de trei ori aici”, a spus unul dintre copiii din cadrul DGASPC Gorj.

Sacrificarea porcului, tradiţională

Şi cum respectarea prevederilor legale de sacrificare a porcului sunt primordiale în astfel de acţiuni, reprezentanţii Direcţiei Sanitar- Veterinară Gorj au efectuat toate demersurile necesare pentru siguranţa celor ce consumă carne de porc. „Este o sacrificare tardiţională, după normele europene. Sunt aici împreună cu un medic veterinar. După ce se va face şi se va încheia toată procedura de sacrificare, se vor recolta probe, se vor face analizele şi numai după aceea carnea de la acest porc se va putea consuma”, a spus directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.

60 de copii de diferite vârste au participat la sacrificarea porcului de Crăciun!

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a asistat şi în acest an, cu bucurie, la sacrificarea porcului dăruit copiilor din centrele de plasament. Acesta s-a declarat mulţumit că şi în acest an a reuşit să le aducă această bucurie, micuţilor. „Au fost 60 de copii de diferite vârste, pornind de la centrele maternale, la complexele de servicii pentru copii din sistemul de asistenţă socială din cadrul Direcţiei Generale”, a precizat şeful judeţului, Ion Călinoiu. Şi copiii au ţinut să le mulţumească celor ce l-au ajutat, ieri, pe Moşul şi celor care au făcut posibilă îndeplinirea tradiţiei de sacrificare a porcului. Astfel, prichindeii s-au adunat într-un cor pentru a le ura toate cele bune celor mari, cântându-le colinde. Ei au fost răsplătiţi cu dulciuri. La final, cei peste 60 de copiii au gustat din preparatele din carnea de porc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here