Povestea celor trei prieteni care au ales cariere în slujba cetățeanului! „Esenţa misiunilor noastre este aceeaşi: de a proteja, apăra şi salva oameni”

0
58

Timp de patru ani au împărţit aceeaşi bancă, respectiv aceeaşi clasă în liceu, iar acum sunt angajaţi în instituţii diferite, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba despre Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Florin Dumitrache, agent de Poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj şi Bobo Vulpe, jandarm în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj. Florin Chisim a povestit cu bucurie anii petrecuţi alături de cei doi colegi şi despre visul care acum a devenit realitate.

,,Acum aproape 17 ani păşeam în clasa a IX-a la Colegiul Naţional «Virgil Madgearu» Târgu-Jiu. Dintre cei 29 de colegi de clasă, foarte repede m-am împrietenit cu Florin C. Dumitrache, care avea să-mi fie coleg de bancă pentru următorii patru ani şi cu Bobo Vulpe”.

Doi Florini, aceeaşi bancă!

Patru ani am învăţat împreună, ne-am împărtăşit emoţii, spre ruşinea noastră am făcut şi multe năzbâtii pentru care am fost deseori pedepsiţi, dar care ne-au ajutat să ne formăm ca oameni. Cert este că toţi trei am hotărât că viitorul nostru este acela de a îmbrăca o uniformă care, copii fiind, ne fascina, iar oamenii care îmbrăcau aceste uniforme, pentru noi, erau nişte eroi.

Drumurile vieţilor noastre ne-au dus acolo unde ne-am dorit, ne-au adus mândria de a purta aceste uniforme, însă culorile pe care le-am ales sunt diferite: Florin C. Dumitrache a ales să îmbrace uniforma de poliţist, Bobo Vulpe uniforma de jandarm, iar eu (Chisim Florin) uniforma de pompier. Toţi trei ne purtăm hainele cu demnitate, cu onoare, cu mândrie şi facem tot ce putem pentru a ne îndeplini misiunile pentru care ne-am luat un angajament, prin jurământ în faţa lui Dumnezeu, cu profesionalism! Esenţa misiunilor noastre este aceeaşi: de a proteja, apăra şi salva oameni!

După ce au urmat împreună cursurile la Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu”, cei trei angajați ai ISU, IPJ și IJJ au păstrat relaţia de prietenie.

„Şi astăzi suntem la fel de prieteni ca în vremurile liceului. Și astăzi ne sfătuim şi ne vedem aproape zilnic. Ne amintim râzând de vremurile trăite atunci, de năzdrăvăniile pe care le făceam, de lucrurile care ne-au unit şi de prietenia noastră care nu a încetat niciodată. Acum suntem profesionişti, fiecare are o experienţă de 11 ani în meseria lui şi încercăm să fim modele pentru copiii care păşesc an de an în clasa a IX-a. Instituţiile din care facem parte fiecare ştiu că se pot baza pe noi oricând şi nu de puţine ori ne-au încredinţat misiuni grele, dar cărora le-am făcut faţă cu brio. Ştim şi că au fost, sunt şi vor fi situaţii în care instituţiile noastre trebuie să-şi unească forţele pentru a veni în sprijinul oamenilor. Suntem pregătiţi pentru asta, iar faptul că suntem prieteni nu poate decât să ne ajute.

În ceea ce ne priveşte pe noi, prietenia de 17 ani, ne-a dovedit că ne putem baza unul pe celălalt, atât în realizarea lucrurile frumoase pe care le trăim fiecare dintre noi, cât şi atunci când depăşim obstacole ale vieţii. Vă salut dragii mei prieteni, iar voi ştiţi că vă puteţi baza pe mine oricând!”, a povestit Florin Chisim, purtătorul de cuvănt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here