Acasa / Social / Pregătiri pentru 2021- Anul Tudor Vladimirescu. Cosmin Popescu: „Vom interveni la Casa Tudor Vladimirescu și la Monumentul Proclamației de la Padeș”

Pregătiri pentru 2021- Anul Tudor Vladimirescu. Cosmin Popescu: „Vom interveni la Casa Tudor Vladimirescu și la Monumentul Proclamației de la Padeș”

Încep pregătirile pentru Anul Bicentenar „Tudor Vladimirescu”. Autoritățile județene cer sprijin la Guvern pentru reabilitarea drumurilor județene care duc la obiective turistice cheie ale Revoluției de la 1821. Șeful județului susține că dacă executivul va refuza orice implicare, investițiile vor fi realizate din fonduri proprii, în limita sumelor disponibile.

„Ne-am propus două investii majore pentru infrastructura din Gorj. Prima este drumul județean ce traversează localitatea Padeș. Va trebui să căutăm sursa de finanțare, credit sau surse proprii, în situația în care Guvernul nu va fi de acord să ne aloca resursele necesare realizării părți de infrastructură pentru acest drum județean. Trebuie să pregătim așa cum se cuvine anul 2020-Bicentenar Tudor Vladimirescu. Noi lucrăm la un proiect de hotărâre de Guvern, să promovăm un act normativ prin care Guvernul să declare anul 2021 an bicentenar, și, așa cum în trecut, Guvernul a intervenit în anume localități pentru sărbătorirea Centenarului, la fel să ne întâmple și anul acesta, să reușim să reabilităm anumite tronsoane de drum care duc spre obiectivele istorice ale anului 1921, și, aici, vorbim de zona Padeș și Vladimir, cele două drumuri județene sunt de interes pentru noi. Pentru Vladimir proiectul și suma necesare este destul de mare. O să împărțim în loturi și o să găsim o soluție, cel puțin, pentru porțiunea de drum de la Săulești până la Casa Memorială Tudor Vladimirescu. Va fi un obiectiv vizitat unde vor avea loc manifestări și care în 2021 trebuie să se prezinte corespunzător pentru ca noi, ca județ, să nu e facem de rușine. În perioada următoare o să ne vedem și cu Primăria Târgu Jiu și comuna Tânțăreni pentru a discuta în privința obiectivelor pe care le dorim să fie finanțate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cosmin Popescu.

Proiecte susținute din buget local

Președintele Consiliului Județean afirmă că o parte din investițiile propuse pentru 2020 vor fi acoperite în integralitate din bugetul propriu. Este cazul și unor lucrări în ceea ce privește reabilitarea monumentelor istorice.  „Vom asigura primăriei Padeș banii necesari reabilitării monumentului din zonă, cu tot cu amenajarea  peisagistică necesară și sper să găsesc soluții și pentru Căminul Cultural pentru ca și acolo lucrările să înceapă cât mai repede și să avem în 2021 un spațiu corespunzător pentru evenimentele care vor avea loc în anul bicentenar.  Din buget propriu vom interveni la Casa Tudor Vladimirescu. La fel, o să discutăm cu Primăria Târgu Jiu să vedem care sunt fondurile necesare reabilitării Parcului Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu”, a mai declarat Cosmin Popescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*