Priscila își dorește să ALERGE ca orice alt copil! Visul ei poate deveni realitate și cu sprijinul tău

0
153

concert umanitar 2S-a născut cu o luxație de șold și medicii nu și-au dat seama, iar faptul că nu au intervenit la timp a complicat lucrurile pentru Priscila Feraru, în vârstă de 6 ani, din municipiul Târgu-Jiu. Priscila are nevoie de o nouă șansă! Tot ce vrea copila de șase anișori, din municipiul Târgu-Jiu, este să poată merge în voie, să alerge! A trecut printr-o operație dificilă de curând, iar în prezent are nevoie de o intervenție într-o clinică din Austria! Vineri va avea loc la Târgu-Jiu un spectacol umanitar, cu scopul de strânge banii necesari, evenimentul fiind organizat de Asociația de Sănătate, Educație și Familie.

priscila 1Priscila s-a născut cu o afecțiune la șold, nu s-a intervenit chirurgical atunci când trebuia, iar situația fetiței s-a înrăutățit o dată cu trecerea anilor. A trecut și printr-o operație dificilă de reconstrucție a șoldului, dar problema sa nu a fost rezolvată, căci boala s-a agravat. Părinții spun că după o operație la Timișoara, Priscila a ajuns la București cu o necroză de șold și riscă să își piardă piciorul dacă nu va fi operată în Austria. Din păcate, nici intervenția de la București nu a ajutat-o pe fetiță! Singura șansă a ei este intervenția din străinătate, de la Viena, care costă foarte mult, iar părinții copilei nu au posibilități financiare.

priscila 3„Ne luptăm de câțiva ani cu situația Priscilei. Acum este mai grav. A făcut patru intervenții chirugicale, dar nu au ajutat, ba mai mult, piciorul Priscilei este foarte scurt și subțire, nu se mai dezvoltă. Prin proceduri eronate I s-a tăiat 75% din lungimea femurului și are o proteză. Bazinul este atrofiat, șoldul este blocat, mișcările ei sunt reduse foarte mult. S-a greșit încă de la început, am găsit doi medici, știam că sunt cei mai buni din România… Utima operație a fost făcut la Spitalul „Marie Curie”, iar Priscila a rămas cu sechele pe viață. Femurul sănătos a fost înlocuit cu o proteză neomologată, domnul doctor Burnei a făcut intervenția. Proteza este din titan și mă bucur totuși că piciorul și organismul fetiței l-a acceptat. Prioritar este scoaterea acestei proteze, căci a afectat bazinul, din femur a mai rămas o parte mică. Necesită o intervenție chirurgicală în Viena, care costă foarte mult, iar noi nu avem posibilități materiale”, a spus Alina Coditoiu.

priscila 2Dacă banii necesari intervenției de la Viena nu se vor strânge, Priscila riscă să rămână fără picior, acesta putând fi amputat pentru a nu se întâmpla altă nenorocire. „Priscila mă tot întreabă ce înseamnă amputat… Mi se rupe sufletul. (…) Noi am cheltuit foarte mulți bani, dar acum nu mai avem nicio posibilitate. Eu sunt asistentul personal al Priscilei, soțul meu nu lucrează momentan. Ne-am mutat la Târgu-Jiu și își caută un loc de muncă. Sper ca oamenii cu suflet să ne ajute. (…) Legat de greșeala domnului doctor Burnei, nu am vrut să îl dăm în judecată. S-a făcut destul rău. Acum trebuie să ne concentrăm să o salvăm pe Priscila. Alți medici mi-au spus că operația făcută de domnul Burnei nu este scrisă în nicio carte de medicină. Operația din Austria costă 52.000 de euro și noi nu avem posibilitatea aceasta. Noi trăim din 1.200 lei momentan, până își găsește soțul un loc de muncă”, a spus, cu lacrimi în ochi, Alina Codițoiu, mama Priscilei.

Spectacol umanitar pentru ajutorarea Priscilei

concert-umanitarVineri va avea loc la Târgu-Jiu un spectacol umanitar, cu scopul de a strânge banii necesari intervenției din străinătate. Concertul este organizat de Asociația Sănătate, Educație și Familie, care s-a implicat în ajutorarea copilei din Târgu-Jiu. „O cunoști pe Priscila? Lasă-mă să-ți spun câte ceva despre ea… Priscila este o fetiță de 6 ani plină de viață și cu mult curaj. Și știi ce-i place cel mai tare Priscilei? Să alerge! Nu cred că ar fi alt lucru care sa îi aducă mai multă veselie în privire decât o bună tură împreuna cu prietenii ei… Poți să spui că tuturor copiilor le place să alerge, dar știi ce e special la Priscila? Că aleargă, deși are un picioruș vizibil mai scurt decât celălalt. Da, ai auzit bine! Dar, vestea bună e că printr-o operație destul de complexă într-o clinică în Austria, defectul Priscilei poate fi corectat. Ai vrea să o susții și tu? Te invit ca vineri, 16 iunie 2017, la ora 20:00, să o cunoști pe Priscila și, împreună, să o ajutăm să alerge”, spun organizatorii.

Puteți dona:
Cei care doresc să ajute și nu pot participa la concertul caritabil de vineri, pot depune lei în următorul cont, deschis pe numele mamei fetiței, CODIȚOIU ELENA ALINA:
RO44BTRLRONCRT0207083001
COD SWIFT: BTRLRO22.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here