Profesorul Valentin Chepeneag, campanie de suflet! Strânge cărți pentru școlile din Basarabia

0
137

Valentin Chepeneag este unul dintre cei mai promițători scriitori ai Gorjului, care afirmă că scrisul și cititul sunt pentru el precum oxigenul. Tocmai pentru că apreciază importanța cărților, profesorul Chepeneag a demarat o campanie de suflet: strânge cărți în limba română pentru elevii din școlile basarabene!

Implicat în numeroase acțiuni dedicate românilor de peste Prut, profesorul Valentin Chepeneag spune că a avut mereu parte de sprijinul prietenilor care îl înțeleg. Tocmai de aceea și de această dată, tânărul scriitor a apelat la cunoștințele sale pe care se bazează. „Începând de astăzi și până la sfârșitul lunii noiembrie 2017, demarez o campanie de strângere de cărți pentru Liceul «Mircea Eliade» din Nisporeni, Basarabia. O parte dintre voi știți de această campanie. Foarte mulți mi-ați fost alături mereu în toate acțiunile desfășurate care au avut ca temă teritoriul românesc de dincolo de Prut. La ultima campanie s-au strâns 593 de volume. O cifră care, aparent, pare mică pentru noi dar foarte mare pentru cei de dincolo de Prut care simt lipsa cărților românești din licee și școli generale. Haideți ca și de această dată să punem umăr lângă umăr și prin implicare să demonstrăm că se poate…că Basarabia e România, că acolo sunt frații noștri, limba noastră, identitatea și cultura cu tot ce a mai rămas din ele. UNIREA FACE PUTEREA!”, a spus Valentin Chepeneag.

Acesta i-a sfătuit mereu pe cei mai tineri să învețe carte și să citească mult: „Literatura trebuie să joace un rol important în viața fiecăruia dintre noi. Fără citit și scris uităm de noi, de copiii pe care trebuie să-i îndrumăm spre băncile școlilor. Pentru mine, cititul și scrisul sunt precum oxigenul…”, a afirmat scriitorul.

Materialele se vor depune la sediul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here