Programul de susținere a tomatelor românești va continua și în anul 2020. Ce modificări vor interveni

0
43

Programul de susținere a agricultorilor care cultivă tomate în spații închise va continua și în acest an. Proiectul de hotărâre de guvern cu toate reglementările și condițiile de care fermierii trebuie să țină cont pentru a accesa fondurile oferite a fost publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii este cuantum de 3.000 de euro. De asemenea, modificări au fost aduse și în privința documentației pe care fermierul trebuie să o depună pentru a beneficia de subvenție.

„Este vorba de hotărârea de acordare a sumei de 3.000 de euro pentru cultivatorii de tomate în spații protejate. Sunt câteva modificări în varianta consultativă în ceea ce privește documentele care trebuie depuse la dosar de către beneficiari, iar termenul limită a rămas de 15 mai. Data de 31 mai este cea finală până la care se poate vinde producția pe documentele justificative care trebuie aduse la Direcția Agricolă. Dispare ciclul doi în vânzarea tomatelor, adică perioada de toamnă. Este, deocamdată, o variantă consultativă“, a spus Alin Petrică, directorul Direcției Agricole Gorj.

43 de agricultori au beneficiat de subvenții

Anul trecut, 43 de agricultori au beneficiat de subvenții pentru tomatele cultivate în sere: „În primul ciclu au fost 16, care și-au vândut producția în primăvara anului 2019, și restul de 27 de beneficiari și-au vândut producția în lunile noiembrie-decembrie“, a mai precizat directorul Direcției Agricole Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here