spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSocialProiect European pentru educaţie

    Proiect European pentru educaţie

    Autorităţile locale caută soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului gorjean. Astfel, cadrele didactice din Gorj au participat, vineri, la lansarea unui proiect educaţional cu finanţare europeană pentru elevii de clasele a VII-a şi a VIII-a, dar şi pentru elevii de liceu care vor susţine examenul de Bacalaureat. Scopul proiectului se referă la pregătirea elevilor în vederea obţinerii unor rezultate foarte bune la examenele naţionale. Valoarea acestuia se ridică la peste 6 milioane de lei şi se doreşte a fi unul de succes.

    Implementarea acestui proiect vizează stimularea elevilor, astfel încât să obţină rezultate cât mai bune la examenele naţionale. În primă fază se vor aplica chestionare tuturor elevilor, dascălilor dar şi părinţilor. „Ca şi activităţi pe care le vom desfăşura în proiect vom începe prin aplicarea de chestionare la factorii implicaţi în mod direct adică copiii, profesorii şi părinţii. Vom face mese rotunde, workshopuri cu persoane implicate în sistemul de educaţie. Vom trage concluziile care reies din aceste chestionare, vom face o analiză de nevoi specifică fiecărei şcoli în parte, ajungând până la fiecare copil în parte pentru că avem în proiect şi consilieri şcolari care vor face câte un profil pentru fiecare elev în parte astfel încât noi să fim capabili să realizăm un curriculum centrat pe elev şi pentru nevoile lui”, a declarat Marian Staicu, managerul de proiect.

    Mese calde pentru elevi

    Programul prevede şi includerea unei mese calde pentru elevii care vor venii la medidaţii tocmai pentru a-i atrage către şcoală. Despre acest lucru a vorbit Ministrul Delegat pentru Învăţământul Superior, Mihnea Costoiu, prezent şi el la eveniment. „Nu este un proiect de sine stătător, este unul dintre cele patru proiecte de care am vorbit şi pe care le-am promis gorjenilor, oamenilor din judeţul Gorj, copiilor şi părinţilor. Este vorba de patru proiecte care pregătesc tinerii în vederea obţinerii unor rezultate foarte bune la evaluările naţionale, copii din clasa a VII-a şi a VIII-a şi respectiv la Bacalaureat copii din clasa XI-a şi a XII-a, care vor fi pregătiţi de către profesori pentru perioada următoare în următorul an şi jumătate. Diferenţa în ceea ce s-a întâmplat până acum este faptul că profesorii vor putea fi plătiţi pentru activitatea pe care o desfăşoară, sunt câteva mii de cadre didactice care vor putea să intre în aceste programe, iar copiii care vor veni la şcoală vor avea şansa să aibă o masă caldă pe parcursul pregătirilor tocmai pentru a atrage pe copiii, pe familiile care sunt mai puţin apropiaţi de şcoală tocmai pentru a întări legătura dintre şcoală şi familie”, a declarat Mihnea Costoiu.

    Rezultatele nu tocmai bune obţinute de elevi în anii anteriori au determinat autorităţile locale să găsească soluţii în vederea îmbunătăţirii acestora. Meditaţiile se vor desfăşura în weekenduri la materiile pe care elevi le susţin la examenele naţionale. „Este foarte important deoarece ne dorim ca cei care vor susţine evaluarea naţională la sfârşitul anului şcolar 2014-2015 să fie mult mai bine pregătiţi şi rezultate să fie mult mai bune. În acest proiect vor fi implicaţi un număr de 4100 de copii din care 2600 din judeţul Gorj, 1500 din judeţul Hunedoara şi pentru a-l implementa cu succes ne bazăm foarte mult pe autorităţile locale şi pe directorii şcolilor. Practic am încheiat parteneriate cu comunităţile locale, cu directorii de şcoli şi cu domnii primari. Deci sperăm că proiectul va fi o reuşită”, a declarat Ion Işfan, inspector şcolar general. Spre deosebire de anii trecuţi în care se făceau meditaţii în şcoli, acum profesorii vor fi plătiţi pentru orele suplimentare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: