2.6 C
Târgu Jiu
duminică, martie 7, 2021
Acasă Social Proiecte ERASMUS pentru mai multe licee din Gorj

Proiecte ERASMUS pentru mai multe licee din Gorj

A fost publicată lista proiectelor ERASMUS+ care au primit finanțare, iar pe aceasta se regăsesc multe unități școlare din județul Gorj. În două astfel de proiecte va fi implicat de luna aceasta și Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din orașul Rovinari, alături de alte licee.

Potrivit Corinei Pătrulescu, directorul adjunct al Colegiului „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari, proiectul aprobat în cadrul acțiunii KA2 – parteneriate strategice în domeniul școlar – proiecte doar între școli: „Learning for healthy LifeStyle” – coordonator Lituania, se va derula pe parcursul a doi ani de zile. „Va demara acum, în septembrie 2017 și va fi finalizat pe 31 august 2019. Are ca obiectiv principal susținerea schimbului de bune practici și se bazează pe activități de învățare, metode inovatoare care au ca scop învățarea centrată pe elev. Acest proiect se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 12-16 ani și se dorește ca aceștia să își însușească abilitățile și competențele unui stil de viață sănătos”, a spus Corina Pătrulescu, coordonatorul proiectului. Vor exista cinci mobilități în cele 5 țări implicate. Din grupul țintă fac parte doi profesori și trei elevi din fiecare țară. Coordonatorul proiectului este Lituania, iar fiecare țară parteneră are un coordonator local. Prima mobilitate va avea loc la mijlocul lunii noiembrie la Rovinari.

Importante pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice

Cel de-al doilea proiect este în cadrul acțiunii cheie 1, KA1 Erasmus+ Profesioniști Europeni!-inițiator Liceul „Constantin Brâncuși” Peștișani. Parteneri consorțiu: „Gj Consortium in Europe”, Liceul „C. Brâncuși” Peștișani, Liceul Tehnologic Bustuchin, Liceul Tehnologic Stoina, Colegiul „Gheorghe Tătărescu” Rovinari, iar parteneri internaționali: Portugalia și Germania. „În cadrul acestui proiect elevi de la specializarea electronică și automatizări (clasa a XI -a) din fiecare școală din consorțiu vor efectua practică școlară timp de trei săptămâni în Portugalia, la un centru de formare profesională în două fluxuri și unul în Germania. Cel de al doilea proiect vine ca o continuare a proiectului încheiat anul acesta Erasmus+ -Pașaport pentru viitor, în care Colegiul nostru a fost în consorțiu cu liceul din Bustuchin și cel din comuna Peștișani. Acest consorțiu s-a extins acum cu Liceul Tehnologic Stoina, câștigând astfel proiectul Erasmus+ Profesioniști europeni”, a mai declarat profesorul Corina Pătrulescu, directorul adjunct al Colegiului din Rovinari.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente