spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialProiectul ,,Cercul Meseriaşilor Electricieni” derulat de Liceul Energetic din Târgu-Jiu se apropie...

    Proiectul ,,Cercul Meseriaşilor Electricieni” derulat de Liceul Energetic din Târgu-Jiu se apropie de sfârşit

    Proiectul ,,Cercul Meseriaşilor Electricieni”, cu o valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost câştigat de Liceul Energetic din Târgu-Jiu în cadrul Concursului de proiecte ,,Idei din Ţara lui Andrei” finanţat de Compania OMV Petrom şi are ca scop îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale elevilor Liceului Energetic în domeniile electronică şi automatizări, electric şi electromecanic.

    Astfel, după reabilitarea completă şi dotarea cu mijloace de învăţământ moderne a unui laborator, pe parcursul anului şcolar 2017-2018 elevii şcolii au desfăşurat activităţi de cerc, timp în care şi-au dezvoltat şi exersat abilităţile practice în domeniile de studiu amintite.

    În cadrul cercului au fost realizate machete practice destinate studiului aparatelor şi maşinilor electrice, acţionărilor electrice, instalaţiilor şi circuitelor electrice dar şi numeroase ore de laborator în domeniul măsurărilor mărimilor electrice şi electronice.

    Activităţile în cadrul cercului se vor desfăşura şi în anul şcolar 2018-2019, fiind achiziţionate deja materialele, componentele şi toate consumabilele pe care elevii le vor utiliza în următorul an. Aşadar, procesul de dezvoltare a abilităţilor practice a elevilor va continua la Liceul Energetic astfel încât elevii care vor absolvi şcoala să facă faţă cu uşurinţă cererii actuale de competenţe de pe piaţa muncii.

    Alte beneficii rezultate din implementarea acestui proiect sunt: oferirea unei alternative de învățare a disciplinelor tehnice, de realizare a interdisciplinarității și posibilitatea exersării abilităților practice ale elevilor în condiții reale de lucru, utilizând aparate și echipamente moderne, întâlnite astăzi în industrie; reducerea discrepanțelor între noțiunile teoretice și cele practice; reducerea tendințelor de absenteism și abandon școlar prin transpunerea unor lecții în aplicații practice, interesante și captivante pentru elevi, fiind eliminată astfel senzatia de plictiseală la școală a elevilor.

     
     
     
     
     
     

    Manager proiect,
    Director adjunct, Antoaneta Butoarcă

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: