spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 30, 2024
Altele
    AcasăSocialProiectul P.R.A.C.T.I.C, un succes

    Proiectul P.R.A.C.T.I.C, un succes

    Sute de persoane fără loc de muncă au fost specializate în meserii prin proiectul P.R.A.C.T.I.C. Proiectul s-a desfășurat cu succes în județul Gorj, oferindu-le cursanților şansa să profeseze în calitate de bucătari, vânzători în unități de alimentație publică, ospătari sau lucrători hotelieri. Managerii proiectului pregătesc implementarea celei de-a doua etapă, P.R.A.C.T.I.C.2.

    practic

    Sute de persoane din judeţul Gorj care nu aveau un loc de muncă au beneficiat de programe de specializare cu fonduri europene. Cursurile de formare au fost derulate de Consorțiul European pentru Calitate în Formare care a implementat, în perioada mai 2014 – decembrie 2015, un amplu „P(rogram) de R(eintegrare) A(ctivă) şi C(apacitare) în T(urism), I(nformare) şi C(onsiliere) – P.R.A.C.T.I.C, în regiunile de dezvotare SudVest Oltenia, Sud-Muntenia, Bucureşti Ilfov, respectiv în judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Argeş, Prahova și municipiul Bucureşti.

    Potrivit Iuliei Tatomir, expert comunicare în cadrul Centrului pentru Inovare și Dezvoltare al SC Cristflor Construct SRL, scopul proiectului a fost calificarea profesională în domeniul turismului a 760 de persoane vulnerabile (romi, persoane cu handicap ușor, tineri care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copilului) și, la final, angajarea a cel puțin 30 dintre ele. Antonio Tomoniu, manager proiect în cadrul Centrului pentru Inovare și Formare în Turism susține că Proiectul P.R.A.C.T.I.C s-a desfășurat cu succes în județul Gorj, oferindu-le cursanților șansa să profeseze în calitate de bucătari, vânzători în unități de alimentație publică, ospătari sau lucrători hotelieri. De-a lungul perioadei de implementare, în cadrul proiectului au avut loc cursuri de formare teoretică şi practică în vederea calificării persoanelor din grupul-țintă pentru meserii din domeniul turismului: bucătar, ospătar, vânzător în unităţi de alimentaţie publică, lucrător în alimentaţie, lucrator hotelier și cameristă hotel. Potrivit lui Alin Banu, expert politici de educație, în cadrul Institutului pentru Politici de Dezvoltare, nu toți cursanții au reușit însă să urmeze până la capăt cursurile de formare și să obțină o diplomă de calificare. Totodată, P.R.A.C.T.I.C. a oferit oportunitatea dezvoltării profesionale pentru angajaţii celor 150 de hoteluri, pensiuni, moteluri si restaurante din judeţele înscrise în proiect. De asemenea, 150 de angajati au beneficiat gratuit de participarea la cursul de perfecţionare furnizat de compania olandeză Endurance, cu o vastă experienţă în domeniu, certificându-i pentru funcţia de instructor de practică. Vasile Tița este unul dintre managerii de pensiune care a pus la dispoziția cursanților un centru de practică. Totodată, Cristina Păsătoiu, președintele Centrului pentru Inovare și Dezvoltare a anunțat că proiectul va avea continuitate, iar odată cu implementarea proiectului P.R.A.C.T.I.C 2, se dorește în primul rând consolidarea unităților de practică. Luna trecută, la Târgu-Jiu a fost organizată chiar şi o bursă a locurilor de muncă pentru beneficiarii programului P.R.A.C.T.I.C.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: