Protecția Copilului Gorj face angajări! Nouă posturi bănoase, scoase la concurs

1
97

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului face angajări la început de an. Instituția din subordinea Consiliului Județean are nevoie de personal care să asigure servicii medicale beneficiarilor din diversele centre ale Direcției. Nu mai puțin de nouă posturi de medici vor fi scoase la concurs. Șefii instituției se plâng că deși este vorba de locuri de muncă destul de bine plătite, nu s-a prezentat nimeni la concursurile organizate până acum.

Gorjenii care au absolvit Medicina au posibilitatea să lucreze ca medici la Protecția Copilului. Potrivit anunțului privind organizarea concursurilor, proba scrisă va avea loc pe data de 13 februarie, iar interviul pe 16 februarie 2018. Posturile sunt disponibile în centre precum Complexul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru adulți Bîlteni, Complexul de îngrijire și asistență Dobrița sau Complexul de îngrijire și asistență Suseni. Înscrierile se fac în perioada 15-29 ianuarie la sediul instituției.

„Anul trecut au fost scoase chiar de două ori”

Laurențiu Diaconescu, șeful DGASPC Gorj, spune că nu este pentru prima dată când instituția pe care o conduce organizează concurs pentru ocuparea acestor posturi. „În perioada următoare vom scoate nouă posturi de medic la concurs, medic și medic specialist. Ne sunt foarte necesare aceste posturi pentru complexul de servicii din subordinea Direcției, care nu are medici. Au mai fost scoase la concurs și în anii anteriori, anul trecut au fost scoase chiar de două ori, dar nu a participat nimeni. Știți foarte bine că s-au întâmplat și anumite cazuri în anumite centre și ne sunt foarte necesare. Pe această cale, chiar i-aș ruga pe cei care îndeplinesc condițiile să participe la concurs pentru a ocupa aceste posturi. Pe fiecare centru în parte este nevoie de medici cu profil medicină generală, specializarea neurologie, psihiatrie sau medicină de familie”, a declarat șeful de la Protecția Copilului.

Microbuz pentru excursii

Începând cu acest an, DGASPC Gorj beneficiază și de un microbuz care va transporta copiii beneficiari ai serviciilor sociale în excursii. Diaconescu spune că varianta închirierii de autocare era prea costisitoare pentru instituție. „Am achiziționat un microbuz de 19+1 locuri, care este foarte necesar DGASPC pentru a duce beneficiarii în excursii, tabere și așa mai departe. Anii trecuți plăteam foarte mulți bani pentru a duce acești copii cu autocare și autobuze. Avem deja două persoane atestate, cu categoria D, care pot să conducă acest microbuz. Suma de achiziționare a fost de 170.000 de lei”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here