Acasa / Headlines / Protest inedit în pădure împotriva defrișărilor. Zeci de copii din toată țara s-au costumat în animale

Protest inedit în pădure împotriva defrișărilor. Zeci de copii din toată țara s-au costumat în animale

Zeci de copiii din toată țara au participat la un protest inedit într-o pădure din județul Gorj. Aceștia s-au costumat în diferite personaje din povești sau animale și au cerut să se oprească defrișările ilegale și poluarea mediului înconjurător. Micuții au participat și la o acțiune de ecologizare. „STOP tăierilor ilegale“ și „Nu ne mai defrișați viitorul“ au fost unele dintre mesajele de pe pancartele copiilor, care au prezentat, apoi, o scenetă chiar la marginea pădurii.

„Sunt un lup. Mi se pare foarte important să protejăm din ce în ce mai mult natura, deoarece poluarea este o problemă la nivel național. Mă simt foarte bine că așa de mulți copii își doresc să protejeze natura“, a spus unul dintre copiii participanți, care a venit din Alexandria, județul Teleorman.

„Am venit să oprim oamenii răi să taie pădurea“, a fost mesajul unui alt tânăr participant.

„Trebuie să ne curățim cu toții“

Ciolacu, profesor organizator la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, a precizat că, deși este transmis sub forma jocului, mesajul copiilor este unul foarte important: „Ne-am gândit să organizăm această acțiune din cauza tot mai multor tăieri ilegale din țara noastră. Concursul de protecția mediului se desfășoară la nivel național, care a ajuns la cea de-a XX-a ediție. Participă copii din 15 județene din țară. Am considerat că am înlocuit animalele pentru că habitatul lor a fost stricat de noi, oamenii. Prin joc este mult mai ușor să intri în sufletul lor și să le transmiți un spirit civil de a proteja natura“.

Primarul comunei Polovragi, unde s-a desfășurat protestul, a spus că mesajul l-a impresionat: „Mesajul lor trebuie să ne pună semne de întrebare, pentru că ei trăiesc curat și simt totul mult mai curat. După ce am văzut acest protest, consider că trebuie să ne curățim cu toții“.

4 comentarii

  1. Primaruul din Polovragi sa lase manipularile in care se foloseste de copiii naivi si nestiutori. Primarul sa emita cetatenilor titlurile de proprietate pentru paduri, padurea apartine in procent de 60 % cetatenilor nu Statului, mai lasati ne voi orasenii cu expresia ,,,,padurea noastra . Padurea nu este a tuturor ,cum era in comunism, este a proprietarilor care o mostenesc de la strabuni . Daca vreti oprirea taierii padurilor , daca vreti mai mult oxigen trebuie sa platiti proprietarilor de paduri compensatii banesti . Proprietarii de paduri ar trebui sa primeasca o parte din banii incasati de la poluatori pe certificatele verzi . Asa ca mai usor cu aceste false proteste pentru o falsa problema , proprietarii de paduri poate nu au alta sursa de venit , ei nu sunt bugetari cu salarii de 7000 de lei salariu lunar . Cat de fatarnici pot fi asa zisii protestatari , protesteaza impotriva taierii arborilor dar toti folosesc lemnul pentru incalzire , toti au in case mobilier si mobila ,,,,,din lemn?

  2. Dar natura si aerul sunt ale tururora, maniacule.Oriunde in lume, indiferent cine este proprietar trebuie sa se respecte legea, sau dupa voi potopul, smenarule.

    • Smenar e tatal tau , fiindca te a facut probabil … Dobitocule , natura e formata din terenul agricol , pasuni si fanete , stancarii , rauri si paduri . A trecut vremea comunistilor cand proprietatile cetatenilor erau confiscate si ,, erau ale intregului popor,,. In zilele noastre trei sferturi din suprafata Romaniei este in proprietatea cetatenilor , in general de la tara. Vrei aer curat produs de padurile proprietate privata trebuie sa acorzi compensatii banesti proprietarilor de paduri . Tu comunist imputit , ai vrea sa stai la balconul blocului sii sa primesti gratis oxigen produs de catre arborii din padurea noastra iar noi sa nu putem taia arbori legal , in limita cotelor de recolta prevazute in Codul Silvic ? Haida-de , cetatene de la bloc , ce tai ,,,,cucu’n loc de porc .

  3. Dobitoc esti tu,nesimtitule.Se vede ce educatie ai primit, lipsindu-ti cei sapte ani de acasaDe unde stii tu ca sunt comunist si stau la bloc,mitocane, iar daca as sta la bloc, nu sunt tot cetatean al acestei tari, care cu siguranta da inzecit beneficii acestui popor spre deosebire de altii, care-si isi urasc cu asemenea agresiune verbala concetatenii?Sa-ti fie rusine,ca din neam prost te-a mai nascut mamuca-ta,forma oribila de viata.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*