19.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, august 8, 2020
Acasă Social Realitatea brutală a Fenomenului Pitești în filmul „Între Chin și Amin”, de...

Realitatea brutală a Fenomenului Pitești în filmul „Între Chin și Amin”, de Toma Enache

- Advertisement -

Clubul Rotary din Târgu Jiu și Asociația pentru Democrație Educație Respect organizează vineri 11 octombrie 2019, ora 1800 la Cinematograful Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu, Premiera de Gală a filmului Între Chin și Amin.

Proiecția filmului va avea loc în prezența regizorului, Toma Enache și a actorilor: Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Laurențiu Stan și Stelică Murariu. Acestia vor răspunde la întrebările spectatorilor într-o sesiune de Q&D la finalul proiecției.

Între Chin și Amin este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din pușcăriile comuniste.

”Biografiile personajelor principale înglobează lucruri teribile, trăite de mii de deținuți politici din perioada comunistă, însă conțin şi esenţa unor caractere unice şi extrem de puternice. Am considerat că a venit momentul ca realitatea brutală a Fenomenului Pitești, despre care nu s-a putut vorbi timp de zeci de ani și care a adus suferințe inimaginabile unui număr semnificativ de oameni, să fie spusă în sfârșit cu voce tare, printr-un film artistic. Așa se face că am decis să investesc toată energia și economiile mele în acest film.”, a declarat regizorul filmului Toma Enache.

Între Chin și Amin este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit în temnițele comuniste în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistență prin credință, despre onoare și iertare.

În rolurile principale îi puteți vedea pe Kira Hagi și Vali V. Popescu. Din distribuție mai fac parte: Constantin Cotimanis, Ana Pârvu, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Cu participarea extraordinară a actorilor: Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu.

Toma Enache este regizor, actor, poet, jurnalist. A absolvit în 1997 Facultatea de Regie-Teatru din București. A mai regizat în 2013 primul film artistic din istorie vorbit în aromână – Nu sunt faimos, dar sunt aromân, urmat în 2015 de documentarul Armânii, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos, ambele premiate la festivaluri din Europa.

Filmul Între Chin și Amin a fost selectat la Festivalul Internațional de Film din Buenos Aires – din 1400 de filme înscrise în competiție – și este pe lista scurta pentru câștigarea marelui premiu.

De asemenea, este în competiție pentru cea mai buna muzica la Internațional Sound &Film Music Festival din Croația și pentru Best Director la Florence Film Awards în Italia

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Marcel Romanescu negociează, dar nu prea știe ce negociează! Vezi despre ce este vorba

Pe pagina sa de socializare, Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, se laudă că a fost la o întâlnire cu Marcel Boloș, ministrul Fondurilor...

Surpriză de proporţii pentru un şofer din Târgu Jiu care a parcat maşina lângă ghena de gunoi

Un şofer care a parcat maşina lângă ghena de gunoi dintr-un cartier din municipiul Târgu Jiu s-a trezit cu o plasă plină de gunoi...

S-a stins din viață un fost judecător gorjean

Romel Merișescu, fost judecător la Tribunalul Gorj, a decedat ieri la Spitalul Universitar București. Acesta avea vârsta de 76 de ani. Romel Merișescu a fost...

Dă-i omului putere ca să vezi cine este! Dan Ilie Morega dezamăgit de Marcel Romanescu

  Când vrei să vezi caracterul unui om trebuie să faci un singur lucru...să-i dai putere și atunci vei afla, cu adevărat, cine stă în...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini