spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesReconversia profesională, soluția aleasă de sute de gorjeni

    Reconversia profesională, soluția aleasă de sute de gorjeni

    AJOFM GorjGorjenii care nu își găsesc un loc de muncă pe măsura calificării profesionale au la dispoziție cursuri de reconversie oferite prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. 17 astfel de programe au fost derulate până acum la nivelul AJOFM, iar viitoarele grupe sunt deja în formare. Cofetar, agent de securitate sau electrician, sunt doar câteva dintre meseriile în care se pot califica cei interesați.

    Sute de gorjeni apelează la cursurile de formare profesională oferite de AJOFM, deoarece pregătirea pe care o au nu mai ține pasul cu cerințele de pe piața muncii. Potrivit conducerii instituției, planul de ocupare în urma derulării acestor programe este aproape atins. „Din punct de vedere al formării profesionale avem organizate 17 cursuri la care avem cuprinse 431 de persoane. 428 au statutul de șomer, din care 358 indemnizați. Din planul de ocupare în urma formării profesionale, anul acesta fiind de 400 de șomeri care trebuie angajați, avem deja 344. Practic avem realizat planul de ocupare în urma formării în proporție de 86% și cu 48% mai mare față de planul prognozat de la 1 ianuarie până la 31 iulie. Acum formăm grupe pentru ocupațiile de cofetar-patiser, comunicare în limba engleză, agent de securitate, electrician în construcții și ospătar-chelner-vânzător în alimentație”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AFOFM Gorj.

    Prime de activare în valoare de 1.000

    Pe lângă calificarea într-o meserie nouă și renunțarea la statutul de șomer, gorjenii care urmează astfel de cursuri pot primi și diverse stimulente financiare după angajare. „Ca și prime acordate angajaților care au avut anterior statut de șomer, sunt prime de activare în valoare de 1.000 de lei pentru un număr de 137 de șomeri și prime date pentru completarea veniturilor salariale pentru 192 de persoane care s-au încadrat și pe lângă salariul primit de la angajatori mai primesc 30% din indemnizația de șomaj. Din punct de vedere al planului de ocupare, avem până în prezent 4.127 de persoane încadrate din totalul de 6.000, deci planul este realizat în proporție de 69%”, a mai explicat Romeo Chiriac.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: