spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialRegiunea istorică Oltenia, promovată

    Regiunea istorică Oltenia, promovată

    Promovarea turismului este un capitol la care nu prea stăm bine, o problemă care ar trebui să fie primordială pentru autorităţile judeţului nostru şi nu numai. Valorile culturale inestimabile ar trebui să reprezinte repere turistice importante pe harta României. La acest lucru s-au gândit şi reprezentanţii Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România, care anunţă lansarea proiectul „Trasee Etnoculturale şi arhitectonice în regiunea istorică Olenia”, un proiect care vrea să aducă în prim plan importanţa turistică a regiunii Oltenia.

    Turismul poate reprezenta o adevărată sursă de venit pentru judeţul nostru. Această ramură, care de ceva timp a început să capete sens, dar şi valorile culturale cu care Brâncuşi ne-a înzestrat şi nu numai pot constitui adevărate repere pentru cei care doresc să se implice în „cultivarea turismului” şi în judeţul nostru. Proiectul cu pricina este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5: „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul Major de Intervenţie 5.3: „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea: „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”, în baza contractului semnat între Asociaţia Profesioniştilor de Turism din România, în calitate de Beneficiar, şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în calitate de Organism Intermediar pentru Turism, în numele şi pentru Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. de menţionat este faptul că proiectul se va derula pe o perioadă de 12 luni, perioada de monitorizare şi sustenabilitate este de 5 ani şi are ca scop promovarea valorilor cultural-istorice şi a potenţialului turistic al regiunii istorice Oltenia, în cadrul următoarelor trasee: – „Bechet- Sadova-Segarcea-Podari –Craiova-Bucovăţ-Filiaşi-Butoieşti-Turceni-Vladimir-Ţicleni-Rovinari-Târgu-Jiu-Bălăneşti-Cârtiu- Curtişoara-Muşeţeşti-Bumbeşti-Jiu” şi „Drobeta Turnu-Severin-Şimian-Cerneţi-Strehaia –Broşteni- Ilovăţ-Motru-Glogova-Baia de Aramă-Ponoarele-Obârşia Cloşani-Tismana-Peştişani-Hobiţa- Boroşteni-Băleşti-Leleşti-Târgu-Jiu-Scoarţa-Târgu-Cărbuneşti-Albeni-Bengeşti-Novaci-Baia de Fier-Bumbeşti-Pitic-Polovragi-Vaideeni-Horezu-Bistriţa-Băile Govora-Frânceşti-Ocnele Mari-Râmnicu Vâlcea-Băile Olăneşti-Călimăneşti-Câineni.

    Valoarea proiectului depăşeşte 900 de mii de lei

    Potrivit reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului obiectivele generale ale proiectului vizează: valorificarea şi promovarea durabilă a patrimoniului cultural-istoric, precum şi a resurselor naturale cu potenţial turistic, constituirea circuitelor turistice prin promovarea traseelor în regiunea Oltenia în scopul creşterii circulaţiei turistice, creşterea notorietăţii ariilor naturale protejate din regiunea istorică Oltenia, crearea unei imagini nuanţate la nivel intern privind avantajele Olteniei ca destinaţie turistică şi imaginea unei mărci turistice-dezvoltarea unui brand specific. Asigurarea recunoaşterii turismului în judeţele regiunii Oltenia, şi nu numai, ca factor cheie în cadrul economiei şi ca un generator de noi locuri de muncă, colaborarea cu instituțiile locale pentru extinderea sistemului de marcare a obiectivelor turistice de interes naţional şi local în conformitate cu standardele UE şi introducerea de rute turistice tematice. Proiectul dealtfel îşi propune creşterea cu 3 % a circulaţiei turistice în regiunea Oltenia, includerea Olteniei în circuite turistice de agrement şi afaceri, valorificarea potenţialului turistic oferit de patrimoniul cultural, istoric şi natural, integrarea principiului dezvoltării durabile, protecţiei mediului și a egalităţii de şanse a dezvoltării la nivel naţional. Valoarea totală a proiectului este de 994.826,28 lei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: