Acasa / Social / Renumitul naist Gheorghe Zamfir a primit distincţia de Doctor Honoris Cauza Magna Cum Laude din partea UCB. Ce a povestit despre copilăria sa

Renumitul naist Gheorghe Zamfir a primit distincţia de Doctor Honoris Cauza Magna Cum Laude din partea UCB. Ce a povestit despre copilăria sa

Renumitul naist Gheorghe Zamfir, în vârstă de 78 de ani, a primit, vineri, 15 februarie, distincţia de Doctor Honoris Cauza Magna Cum Laude din partea Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Ceremonia a avut loc la amfiteatrul din cadrul Complexului Debarcader. Marele artist a susținut un recital alături de Ansamblul folcloric „Doina Gorjului“.

„Eu reprezint o parte din Univers, dar fiind astăzi alături de dumneavoastră și în județul în care s-a născut mama mea o să încerc să vă cânt doar oltenește“, a spus Gheorghe Zamfir, care a plâns în timpul recitalului.

„Mă bătea tata de mă rupea, dar m-a făcut om“

Marele naist le-a povestit celor prezenți despre copilăria sa și despre relația lui cu aceste locuri: „Mă întorc cu emoție în Târgu Jiu, în Gorj, pentru că mama mea s-a născut pe Amaradia, în satul Stejaru, cea mai lungă comună din România. Ţin minte că mergeam cu caprele prin mărăcini, erau încăpăţânate și le pierdeam prin grădinile vecinilor și mâncau varza și morcovii și veneau vecinii la tata: «Dacă nu-ți îngrijești caprele, eu ți le tai și mănânc și carnea, îți las numai blana la poartă». De multe ori, eu nu mă duceam acasă, că nu mă puteam duce fără capre. Săream gardul prin spate, pe la cotețul porcilor și dormeam în fânar. Mama, după ce-l îmbăta pe tata și îl culca, după miezul nopții, venea și-mi dădea pe scară o farfurie de griș și mă culcam acolo până la 3 dimineața, apoi coboram și mă culcam în casă. Tata mă bătea cu cureaua, cu catarama de sărea sângele de pe spate. Furam nuci, cireșe, murdăream costumele noi și mă bătea tata de mă rupea, dar m-a făcut om“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*