Reportaj despre Brâncuși și Gorj la un cunoscut post francez de televiziune

0
172

Un frumos documentar despre Brâncuși și județul Gorj a fost prezentat de cunoscutul post de televiziune francez Arte.
Emisiunea „Invitație la călătorie“ de la televiziunea „Arte“ a debutat cu un reportaj despre zona din România unde s-a născut Brâncuși și despre cum a fost influențat de cultura tradițională.
„La poalele Carpaților, o regiune rurală românească îmbibată de tradiție, a dat naștere unui sculptor uimitor de modern: Constantin Brâncuși. Tinerețea sa țărănească i-a influențat opera, marcată de puritate și abstractizare“, se arată în prezentarea documentarului de pe site-ul postului de televiziune francez.

„Oltenia este una dintre cele mai pitorești regiuni din România“

Zona unde a venit pe lume Brâncuși este prezentată ca un loc pitoresc, unde lucrurile importante nu s-au schimbat: „Oltenia este una dintre cele mai pitorești regiuni din România. Acest pământ este patria unei culturi ancestrale. În acesta sate de la poalele Carpaților, oamenii par să trăiască într-o ordine neschimbată“.
În cadrul documentarului a fost prezentată Casa memorială din satul natal, Hobița. De asemenea, un specialist al Muzeului Județean de Istorie Gorj explică motivele sculpturale întâlnite la casele tradiționale din lemn gorjenești vechi de sute de ani, care se întâlnesc și în arta marelui artist român.
Jurnaliștii francezi au mai ajuns în Delta Dunării, o zonă unică în Europa, unde natură oferă un spectacol deosebit, dar și la Castelul Bran.

 

Vezi video AICI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here