Acasa / Headlines / Respect pentru jandarmii gorjeni

Respect pentru jandarmii gorjeni

Jandarmii gorjeni au grijă de amintirea colegilor căzuți la datorie. Monumentele eroilor din județ sunt atent monitorizate de Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj în vederea păstrării lor într-o stare cât mai bună.

Personalul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a depus eforturi pentru reabilitarea tuturor monumentelor eroilor jandarmi realizate și amplasate în memoria acestora în localitățile Târgu-Jiu, Motru, Stoina și Vlăduleni – Bâlteni precum și a descrierii împrejurărilor în care eroii jandarmi și-au pierdut viața. S-a realizat o identificare a eroilor jandarmi din județul Gorj, a monumentelor acestora amplasate în localitățile de domiciliu și au fost întreținute monumentele Eroilor jandarmi căzuți la datorie la Aeroportul Internaţional ,,Henri Coandă” Bucureşti: sublocotenent post-mortem Merişescu Valentin în municipiul Târgu-Jiu, slt. post-mortem Fota Ion în localitatea Stoina, slt. post-mortem Bărboi Dumitru în localitatea Vlăduleni-Bîlteni, slt. post-mortem Cuzneţov Iulian în localitatea Motru.

Au fost întreținute monumentul și placa comemorativă ridicate în memoria slt. post-mortem Marchiș George Răzvan, amplasate în municipiul Târgu-Jiu (curtea interioară a unității și centrul municipiului). Pentru a arăta respectul cuvenit, Jandarmeria Gorj omagiază cu onoruri militare, în fiecare an eroii jandarmi care s-au jertfit pentru Patrie.

 
 
 
 
 
 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*