Acasa / Social / Restaurarea mausoleului Ecaterinei Teodoriu, în finala printre cele mai apreciate lucrări de la nivel național

Restaurarea mausoleului Ecaterinei Teodoriu, în finala printre cele mai apreciate lucrări de la nivel național

Proiectul de restaurare a mausoleului Ecaterina Teodoroiu, din Piața Prefecturii din Târgu Jiu, s-a calificat în finala Bienalei Naționale a Restauratorilor din România. A fost apreciat ca unul dintre cele mai bune proiecte de la nivel național.

„Recepția restaurării mausoleului a fost făcută și vreau să vă spun că acest proiect a fost în finala Bienalei Restauratorilor din România, în primele opt lucrări de restaurare din România executate în ultimii trei ani. Lucrarea în sine nu a luat marele premiu și nici nu ne așteptam, pentru că nu a fost o lucrare complexă din punct de vedere al complexității, cum ar fi la o biserică de patrimoniu, care presupune lucrări în piatră, lemn, pictură și alte consolidări“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

Unul dintre restauratorii mausoleului a fost premiat

De asemenea, unul dintre componenții echipei care s-a ocupat de restaurarea mausoleului Ecaterinei Teodoroiu a primit marele premiu pentru lucrările la care a participat în ultimii ani. „Este important că cel care s-a ocupat de restaurarea în piatră a mausoleului Ecaterinei Teodoroiu a primit marele premiu în această Bienală a restauratorilor. Ceea ce înseamnă că a fost o echipă de profesioniști care s-a ocupat de restaurarea operei“, a mai precizat Adrian Tudor.

3 comentarii

  1. Iar nea Tudor stie, ca e mare conaisseur in ale artelor! Bine ca nu l-au pavoazat in gresie si faianta de closet, cum sunt destule viloace de ghiolbani in zona

  2. Si tu esti tot un profesionist, nu ? Al delatiunii si prostitutiei politice.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*