spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocialS-au rugat la Mănăstirea Tismana pentru liniştea ţării

    S-au rugat la Mănăstirea Tismana pentru liniştea ţării

    Mănăstirea Tismana a fost luată cu asalt încă de la primele ore ale dimineţii de mii de credincioşi veniţi să asculte slujba susţinută de soborul de preoţi cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria Mare. În număr mare, enoriaşii veniţi din toate colţurile ţării s-au rugat pentru sănătate, prosperitate şi pentru liniştea ţării.

    Un sobor de preoţi a susţinut slujba religioasă pentru sărbătoarea sfântă a Adormirii Maicii Domnului. Marea sărbătoare creştină adună în fiecare an la Mănăstirea Tismana, mii de enoriaşi din toată ţara. Slujba soborului de preoţi s-a desfăşurat în curtea Mănăstirii din cauza numărului mare de participanţi. Pelerinii au venit să se roage atât pentru sănătate şi bunăstare, cât şi pentru liniştirea întregii ţări. „Ne rugăm pentru sănătate, bunăstare şi mai ales pentru ca lucrurile să se liniştească în ţara asta, că ne-am săturat de atâtea probleme. Sperăm să ne fie ascultată ruga şi să avem un preşedinte stabilit odată să ştim cine ne conduce şi să reuşim să ieşim din coşmarul care a pus stăpânire pe noi”, a spus una dintre enoriaşele prezente la Mănăstirea Tismana. Zona din preajma Mănăstirii Tismana a fost împânzită de forţe de ordine, puse să asigure ordinea şi liniştea participanţilor la marea sărbătoare.

    Târg după slujbă

    Mici, bere şi muzică populară. Asta i-a aşteptat pe participanţii la sărbătoarea de Sfânta Maria Mare care au mers ieri la Tismana. După ce s-au rugat la mănăstire, credincioşii nu au ratat ocazia să se şi distreze la târgul anual din Tismana. Autorităţile judeţului au fost şi ele prezente în zonă. „Vin cu drag aici la Tismana pentru că mă simt legat sufleteşte de aceste locuri. Mă bucur să văd oamenii că lasă grijile pentru o zi măcar şi vin să petreacă la această sfântă sărbătoare”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj. De la Mănăstirea Tismana, unde au luat parte la slujba ocazionată de sărbătoarea de Sfânta Maria Mare, credincioşii au mers în târgul anual, care are loc la câţiva kilometri de lăcaşul sfânt. Aici, pe lângă distracţiile tradiţionale, participanţii au asistat şi la un concurs de muzică şi jocuri populare. Ciprian Florescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj se declară vrăjit de aceste locuri şi de sărbătoarea creştină la care participă în fiecare an mii de oameni veniţi din toate colţurile ţării. Grătarele au fost încinse, micii rumeniţi pe grătare, dar cu toate astea, vânzările nu sunt pe placul comercianţilor. „Nu prea a mers vânzarea. Nu ne aşteptam ca până la orele după-amiezii să avem aşa de puţini clienţi. Criza se simte în buzunarele lor pentru că am observat că au fost rezervaţi să cheltuiască bani”, a spus una dintre comerciantele venite la târg. Desfăşurarea târgului a fost atent supravegheată de forţele de ordine aflate în zonă cu misiunea de a veghea la liniştea şi ordinea publică.

    Sărbătoare şi la Polovragi

    Credincioşii din Oltenia au venit ieri în număr mare şi la Mănăstirea Polovragi, de praznicul „Adormirii Maicii Domnului”. Sărbătoarea de prăznuire a fost precedată de slujba de resfinţire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, care a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi. Resfinţirea este prilejuită de finalizarea lucrărilor de restaurare şi consolidare a bisericii mănăstirii, care au început în anul 2004. La eveniment au fost invitaţi Înalt Preasfinţitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, Înalt Preasfinţitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, Preasfinţitul Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Slujbele religioase dedicate evenimentului au debutat marţi seară, începând cu ora 19,00, cu slujba Vecerniei unită cu Privegherea, după care s-a cântat Prohodul Maicii Domnului. Miercuri, 15 august, în ziua praznicului, a fost săvărşit Acatistul Maicii Domnului, rânduiala de resfinţire a sfântului locaş de închinare şi slujba Sfintei Liturghii arhiereşti.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: