Acasa / Headlines / S-au semnat toate proiectele din PNDL II! Investiții de aproape 700 de milioane la Gorj

S-au semnat toate proiectele din PNDL II! Investiții de aproape 700 de milioane la Gorj

Au fost semnate toate proiectele depuse de către primarii gorjeni prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II! Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu. Gorjul va beneficia astfel de investiții în valoare de aproape 700 de milioane de lei, iar banii vor merge cu prioritate către lucrări de infrastructură rutieră.

Autoritățile locale și județene au reușit să ducă la bun sfârșit procedura pentru toate proiectele întocmite prin PNDL II. Șeful CJ Gorj, Cosmin Popescu, spune că ultimele detalii au fost puse la punct la finele săptămânii trecute, iar reabilitarea de drumuri reprezintă o prioritate. „Mai erau nouă contracte de finanțare în așteptare pe PNDL, dar lucrurile s-au lămurit. Câțiva primari au fost chemați să semneze încă de vineri și putem bifa că cele 163 de proiecte pentru județul Gorj, în valoare de 677 de milioane de lei sunt semnate. Urmează licitațiile, iar după finalizarea lor urmează etapele de realocare pentru noi proiecte depuse în intervalul de timp februarie-aprilie 2017. Sunt proiecte importante pentru județul Gorj. Cu prioritate o să fie îndreptate aceste proiecte către infrastructura rutieră”, a declarat Cosmin Popescu.

„Pentru apă și canal există fonduri europene”

Președintele CJ spune că pentru alte lucrări de infrastructură, cum sunt rețelele de alimentare cu apă și canalizare, primarii trebuie să se orienteze spre atragerea fondurilor europene, deoarece există programe speciale. În ceea ce privește școlile, în doar câteva localități mai există probleme, însă vor fi rezolvate odată cu realocarea de fonduri. „Pentru apă și canal există anumite Axe de finanțare pe fonduri europene, iar pentru școli și grădinițe, din declarațiile primarilor, s-au înaintat deja către Ministerul Dezvoltării documentațiile acolo unde mai era necesar. Mai avem de lucru la Scoarța, unde nu sunt cele mai bune condiții și se va intra cu prioritate imediat ce avem o sumă de realocat și mai sunt discuții pentru încă două școli din comuna Crasna. Acestea vor fi prinse suplimentar. În rest, banii rămân pentru infrastructură rutieră – drumuri județene, comunale, sătești și vicinale”, a mai explicat președintele Cosmin Popescu.

Un comentariu

  1. Domnule Pospescu,la Hurezani avem pompieri, SMURDD, apa, gaze. Pe cand si canalizare? Cat mai asteptam?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*