În sala de clasă e mai frig ca afară! Elevii din Stănești nu au căldură la școală

0
225

În sala de clasă e mai frig ca afară! Elevii din Stănești nu au căldură la școalăZeci de elevi care învață la Școala Gimnazială din Stănești învață de o săptămână în frig, după ce s-a stricat centrala termică. Abia ieri autoritățile locale au adus o echipă de la o firmă specializată ca să repare centrala veche de mai bine de 13 ani. Părinții elevilor sunt revoltați, mai ales că aceeași situație a avut loc și anul trecut.

În sala de clasă e mai frig ca afară! Elevii din Stănești nu au căldură la școalăStau zgribuliți la ore și abia reușesc să scrie ceea ce le dictează profesorii, căci în sala de clasă este, uneori, mai răcoare decât afară! Aceasta este situația de la Școala Gimnazială I-VIII din comuna Stănești. Aici, zeci de elevi au învățat în ultima perioadă îmbrăcați cu gecile de iarnă și cu mâinile înmănușate. Centrala veche de 13 ani s-a stricat și autoritățile au adus abia marți o echipă să o repare. „De o săptămână copilul meu este răcit pentru că la școală este frig. Îl am în clasa a VIII-a. Și anul trecut s-au defectat centralele și anul ăsta în octombrioe nu au mers. Nu este acum prima dată. Normal că nu ne convine și că vrem să se ia măsuri. Când vine acasă copilul îmi spune că în clasă e mai frig decât afară”, a spus mama unui dintre elevi. „Vine fata acasă și mi-a spus că i-au înghețat picioarele în cizme. Tremură de frig dacă nu stau cu gecile pe ei. Stau și cu glugile în cap. Centrala s-a stricat și în trecut. Să le schimbe, să ia măsuri că ni se îmbolnăvesc copiii!”, a spus tatăl unei eleve.

Stau cu mănușile în mâini

În sala de clasă e mai frig ca afară! Elevii din Stănești nu au căldură la școalăDimineața, când vin la ore, este cel mai crunt moment al zilei, căci găsesc foarte frig în sala de clasă. Elevii spun că prima oră de curs tremură ca și când ar fi afară! În unele clase dascălii au adus câte un calorifer electric, însă nu face față. Copiii stau îmbrăcați în geci, țin glugile trase pe cap și mănușile în mâini, multora le este greu să scrie în caiete, dar se străduiesc. „Stau cu geaca, pentru că altfel aș tremura. Adevărul este că mi-e frig. De o săptămână este așa frig. S-a stricat centrala și stăm îmbrăcați la ore!”, a spus o elevă. „Am avut căldură, dar de o săptămână s-a stricat centrala și învățăm în frig. Părinții ne trimit la școală ca să nu pierdem materia, dar ne este frig. Am și căciula pe cap și gluga, am simțit că îmi îngheață capul. Scriu mai greu cu mănușile în mână”, a afirmat un alt elev.

Caută soluții

În sala de clasă e mai frig ca afară! Elevii din Stănești nu au căldură la școalăPrimarul Blideanu și directorul unității școlare au încercat să rezolve problema săptămâna trecută, însă spun că nu au găsit nicio echipă de specialiști care să poată repara centrala. Marți, la Stănești, a venit cineva și a început reparațiile. „De aproape o săptămână s-a stricat centrala și fiind cu minivacanța de 1 Decembrie, nu am găsit pe nimeni să vină să o repare. A mai fost o situație asemănătoare și anul trecut, dar a fost remediată. Este o centrală veche. și noi în cancelarie stăm tot în frig”, a spus directorul Holingher Radu. Dacă centrala nu va putea fi reparată, primarul va dispune, de comun acord cu cei din conducerea unității școlare, ca orele de curs să fie întrerupte până la găsirea unei alte soluții. „Problema durează de câteva zile doar. Centralele sunt vechi și sunt pe gaze, așa le-am găsit. Eu sunt primar de cinci luni, nu știam că au fost probleme și anul trecut. Am discurtat la ISJ Gorj și domnul general mi-a promis că ne ajută cu bani ca să cumpărăm centrală nouă. Chestia este că va trebui schimbată coloana de gaze, toată și av fi de durată lucrarea. Am zis că dacă nu se rezolvă și ca să nu mai stea copiii în frig, întrerupem orele. Dacă nu, vedem cum facem, luăm calorifere electrice”, a spus primarul comunei Stănești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here