Școala Populară de Artă Târgu Jiu își schimbă denumirea

0
162

Școala Populară de Artă Târgu Jiu își schimbă denumirea în Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Consilierii județeni vor vota acest proiect de hotărâre la începutul săptămânii viitoare. Schimbarea denumirii a fost discutată în ședința Consiliului de Administrație al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.

„Denumirea de Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu a fost aleasă ca un omagiu adus peste timp marelui sculptor, personalitate cu o contribuție semnificativă în promovarea artei județului Gorj atât în țară, cât și în străinătate, dat fiind și faptul că peste 65% din numărul cursanților școlii participă la Programul „Arte și meșteșuguri tradiționale”, program adresat copiilor, tinerilor și adulților din mediul rural și urban ce urmărește conservarea și transmiterea meseriilor și artelor tradiționale“, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Gorj. Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Mii de cursanți

Școala Populară de Artă Târgu Jiu are mii de cursanți la 30 de discipline. Cele mai căutate sunt cele de canto muzică populară și ușoară, balet, dans modern, dans popular.

Sediul se află la Teatrul de vară „Nelu Dumitru“, dar există propunerea să fie mutat în Casa Tineretului, o clădire cu mult mai multe spații, dar care necesită să fie renovată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here