Acasa / Headlines / Se evaluează pagubele produse de viitură

Se evaluează pagubele produse de viitură

Autorităţile judeţene trag linie şi evaluază pagubele produse de indundaţiile ce au avut loc zilele trecute în zeci de localităţi din judeţul Gorj. Mai multe familii ale căror bunuri au dispărut sub ape au solicitat prefecturii Gorj să le fie acordate despăgubiri din fondul de intervenţie al Guvernului.

,,S-a intervenit pe raza comunei Alimpeşti, dar şi a mai multor localităţi pentru evacuarea apei din grădini dar şi din casele oamenilor. Am ieşit de sub codul roşu de inundaţii, dar urmărim în continuare evoluţia fenomenelor pentru a nu fi surprinşi de eventuale precipitaţii puternice sau scurgeri de pe versanţi”, a spus subprefectul judeţului Gorj, Sorin Arjoca. Pentru a beneficia de despăgubiri, pagubele suferite în urma inundaţiilor trebuie să depăşească peste 50% din valoarea imobilului. Astazi, echipe mixte vor merge în teren pentru a face evaluări în zonele afectate de viitură.

,,Zilele următoare, împreună cu cei de la Agenţia de Inspecţie şi Plăţi, să evaluăm pagubele produse clădirilor, locuinţelor, pentru că ni s-a solicitat acest lucru în vederea acordării de despăgubiri din fondul de intervenţie al Guvernului. Sunt nişte criterii pentru aceste despăgubiri, pagubele trebuie să depăşească peste 50% din valoarea imobilului. Aşa că, astăzi vom trimite echipe mixte în teren pentru a vedea zonele afectate”, a mai declarat subprefectul judeţului Gorj, Sorin Arjoca. Un oraş, 15 comune şi zeci de sate din judeţul Gorj au fost afectate de furia naturii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*