spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocialSe fac pregătiri de primăvară

    Se fac pregătiri de primăvară

    Autorităţile judeţene îşi prioritizează acţiunile şi resursele pentru curăţirea drumurilor judeţene, o dată cu instalarea primăverii. Decolmatarea şanţurilor şi a podeţelor, dar şi eliminarea excesului de umiditate au fost date ca exemple de lucrări necesare astăzi în şedinţa Consiliului Judeţean(CJ). Din vedere nu sunt scăpate nici lucrările de a reabilitare şi extendere a sistemelor de apă din judeţ.

    Până la încheierea perioadei convenţionale de timp friguros, 15 martie, trebuie inventariată starea drumurilor din judeţ, la capitolul lucrări de reparaţii şi întreţinere. Potrivit lui Ion Călinoiu, preşedintelui Consiliului Judeţean, reabilitarea drumurilor publice de interes judeţean va fi derulată astfel încât, o dată cu instalarea primăverii, traficul în judeţ să fie optimizat, iar localităţile, gospodărite corespunzător. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a dat asigurări că „până în 15 martie, mobilizarea va fi generală la nivelul judeţului, vor fi întâlniri cu toţi primarii pentru a stabili un program concret de măsuri care să sprijine schimbarea în bine a fiecărei localităţi”. Mai mult, va fi aplicată şi o hotărâre adoptată de CJ, potrivit căreia, cei mai harnici edili locali vor fi apreciaţi cum se cuvine”. Localităţilor gospodărite exemplar, li se vor acorda premii, valoarea maximă fiind de 1 miliard de lei vechi ”, a conchis Ion Călinoiu.

    Sistem de apă modernizat

    O altă prioritate a autorităţilor administrative este derularea proiectului de extindere şi reabilitare la sistemul de apă. Banii necesari vin, preponderant, de la Uniunea Europeană, iar printre obiective se află protejarea mediului şi îmbunătăţirea calităţii apei.Ion Popescu, directorul Aparegio, a subliniat că „valoarea proiectului, de care beneficiază judeţul, este de 90 milioane de euro, iar derularea lui se bazează pe cofinanţare. De la Uniunea Europeană, aportul este de 84 % la sută , în timp ce guvernul şi autorităţile publice asigură restul de 16 la sută”. De asemenea, din acţiunile autorităţilor judeţene prevăzute pentru pregătirea de iarnă, se înscriu lucrările de decolmatare a şanţurilor colectoare de scurgere a apelor pluviale, a podeţelor, dar şi cele care prevăd tăierile mecanice de acostament, toate pentru evitarea producerii inundaţiilor în urma topirii zăpezii. Decolmatate vor fi şi canalele de desecare şi eliminarea excesului de umiditate de pe terenurile agricole.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: