14.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăSocialȘeful ISU Gorj a primit Drapelul de la președintele Iohannis

Șeful ISU Gorj a primit Drapelul de la președintele Iohannis

De Ziua Pompierilor din România, președintele Klaus Iohannis a înmânat, la Mausoleul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol al Capitalei, drapelele de luptă pentru 11 unități din subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, printre care și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Gorj. Momentul unic a fost trăit cu bucurie de Augustin Malacu, șeful ISJ Gorj și colegii săi.

Preşedintele Klaus Iohannis a înmânat drapelul de luptă celor 11 unităţi de pompieri ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din Argeş, Sibiu, Giurgiu, Gorj, Dolj, Constanţa, Călăraşi, Brăila, Bistriţa-Năsăud, Alba şi Bucureşti-Ilfov, moment urmat de defilarea trupelor pe tonurile „Treceţi batalioane române Carpaţii”. Șeful statului a menționat că drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia și gloria militară și, în același timp, amintește datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României. Inspectorul şef al ISU Gorj, Augustin Malacu, a fost cel căruia președintele Iohannis i-a înmânat drapelul. „Pe lângă ceremonia ce a avut loc în data de 13 septembrie la sediul ISU Gorj, anul acesta a existat un moment deosebit de important în istoria Inspectoratului Gorj, şi anume, înmânarea, în Parcul Carol din Bucureşti, de către domnul Klaus Iohannis, preşedintele României, a drapelului de luptă al unităţii domnului Lt. Col. Augustin Malacu. La această ceremonie au participat, din cadrul ISU Gorj, un pluton format din 18 cadre militare, garda port-drapel, precum şi inspectorul şef Malacu”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea unui detașament de salvatori care echipați în ținuta de tradiție și a gărzilor de onoare ale inspectoratelor pentru situații de urgență care au primit drapele de luptă: Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Gorj, Sălaj, Sibiu și Vâlcea.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -