Acasa / Social / Semnal de alarmă tras de directorul de la Protecția Mediului: „Încet, încet, ne sufocăm“

Semnal de alarmă tras de directorul de la Protecția Mediului: „Încet, încet, ne sufocăm“

Nicolae Giorgi, directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, a precizat că autoritățile municipiului Târgu Jiu trebuie să investească în dezvoltarea transportului nepoluant, prin troleibuze, biciclete sau alte mijloace de transport electrice. Acesta a tras un semnal de alarmă cu privire la traficul rutier, care este din ce în ce mai poluant, iar străzile sunt aproape sufocate.

„În oraș ar trebui să încurajăm alte tipuri de deplasare. Dacă nu se poate biciclete, atunci mijlocul de transport în comun. La ora actuală, în Târgu Jiu, troleibuzele care nu poluează absolut deloc reprezintă o opțiune de luat în considerare. Pistele de biciclete sunt absolut necesare. Autoritățile locale pot căuta un parteneriat. Trebuie impulsionate astfel de proiecte, pentru că încet – încet ne sufocăm, ca număr de mașini și poluarea cauzată de trafic. Nu avem străzi largi pentru a avea o fluență a traficului foarte bună. Sunt zone în care se crează cozi și automat poluarea crește. Dacă traficul ar fi fluent, emisiile ar fi mai puține. Este un domeniu care trebuie dezvoltat”.

Proiect de modernizare a transportului în comun

Primăria Târgu Jiu are pregătit un proiect pe fonduri europene pentru modernizarea sistemului de transport în comun. Valoarea proiectului se ridică la peste 20 milioane de euro și constă atât în achiziționarea de troleibuze noi, cât și în montarea unor alți stâlpi pentru rețeaua electrică de transport, modernizarea sediului Transloc, societatea de transport în comun, a stațiilor de călători, precum și a asfaltarea rutei de transport în comun.

2 comentarii

  1. Cred ca mai bine faceti demersurile sa ECOLOGIZATI ZONA METEOR este insuportabil in fiecare seara poluare cu FUM . Nu se poate respira .

    • Ce’ai cetatene ? Cum sa intre autoritatile in Meteor ? De zeci de ani meteorul e ca Monaco , principat separat si independent . Nici Aparegio , nici Polarisul nici ITM ul , nici Mamaia Budulan de la Directia de Taxe si Impozite , nici pompierii nici APM sau Garda de Mediu ,,,,,,NIMENI SI NICI O INSTITUTIE PUBLICA nu intra in Meteor . SUNT MOARTE TOATE INSTITUTIILE PUBLICE .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*