6.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 18, 2021
AcasăSocial„Semnele timpului", expoziția de succes a tânărului artist Gabriel Constantinescu

„Semnele timpului”, expoziția de succes a tânărului artist Gabriel Constantinescu

Artistul plastic Gabriel Constantinescu din Târgu-Jiu a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute o nouă serie de tablouri, în cadrul celei de a treia expoziții personale. Vernisajul expoziției a avut loc, vineri, la Muzeul Județean Gorj.

„Semnele timpului", expoziția de succes a tânărului artist Gabriel ConstantinescuAflat la cea de a treia expoziție personală, tânărul artist plastic Nicu Gabriel Constantinescu a prezentat, săptămâna trecută, 18 lucrări sub titlul „Semnele timpului”. La vernisaj au participat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Hutium, artist plastic și Ion Popescu Bradiceni, dar și alte personalități. „Expoziția se compune dintr-o serie de exerciții de transpunere pe pânză a fenomenelor legate de timp. Patru dintre lucrări, grupare în Ciclul Anotimpurilor, redau trecerea unui an și conțin elemente specifice fiecărui sezon. Încă o serie de patru lucrări prezintă Ciclul Elementelor Primordiale: apa, aerul, pământul și focul. Seria portretelor redă expresii care susțin tema tabloului, culoarea creeând transparență și opacitate. Mai sunt tablouri încărcate cu mesaje despre viață și moarte, întuneric și lumină”, a spus artistul Gabriel Constantinescu.

Iată ce spunea Vasile Fuiorea la prima expoziție a lui Constantinescu: „În liceu a început ca elev la arhitectură și a continuat cu pictura. Pot spune despre parcursul său că este unul ascendent și mă bucur că un absolvent de arte de la Târgu-Jiu expune aici, în această galerie. Gabriel are o pictură gestuală, de stare, așa cum spune și el. Pe simeze vedem o suită de lucrări foarte bine aranjate ca și stilistică. Atinge demersurile lui Pollock, fără a pastișa. Cromatismul pe care îl practică este unul pozitiv. Chiar și unde folosește negru, pentru că este pus în slujba exaltării artistice”. (2014, Agenția de carte) Artistul se află într-o continuă evoluție, spun specilaiștii.

Despre pictor

„Semnele timpului", expoziția de succes a tânărului artist Gabriel ConstantinescuNăscut la 15 mai 1988, la Târgu-Jiu, Gabriel Nicu Constantinescu este absolvent al Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” și al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, licențiat în arte vizuale, specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative, la Universitatea de Vest din Timișoara. Participant la tabere de creație: Tabăra Națională Studențească de Arte Vizuale Petroșani, 2011; Tabăra tinerelor talente Costinești, 2013 și prezent cu lucrări la expozițiile de grup ExpoExperiment 2012 și Salonul de Toamnă 2013, de la galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu, 2014 – Târgu-Jiu – „Trăiri şi Sentimente”, expoziţie personală la Galeriile Municipale de Artă, 2015-expoziție personală „Arborele vieții”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -