spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialServiciului de Probaţiune Gorj „la ceas de bilanţ”

    Serviciului de Probaţiune Gorj „la ceas de bilanţ”

    În luna august a anului 2017, au promovat examenul de intrare în profesie,  doi consilieri de probaţiune, astfel încât în anul 2018, în cadrul Serviciului de Probaţiune Gorj şi-au exercitat activitatea 8 consilieri de probaţiune.

    La finele anului 2018, Serviciul de Probaţiune Gorj avea în evidenţă 1478 de persoane care au săvârşit infracţiuni, tot la acest moment fiind înregistrate în evidenţele serviciului de probaţiune 445 de hotărâri judecătoreşti.

    De asemenea, consilierii de probaţiune din cadrul serviciului, au fost prezenţi la 54 de întâlniri ale comisiilor privind liberarea condiţionată, ce au avut loc în cadrul Penitenciarului din Târgu Jiu.

    O evoluţie s-a înregistrat sub aspectul numărului de solicitări de referate de evaluare, din partea instanţelor de judecată, de la 137 în anul 2017, la 140 în anul 2018.

    Totodată, consilierii de probaţiune din Gorj au participat la punerea în executare a 16 măsuri educative neprivative de libertate aplicate minorilor care au săvârşit infracţiuni.

                Consilierii de probaţiune gorjeni au acoperit prin activitatea lor o întreagă gamă de activităţi specifice, aceasta constând în întrevederi periodice cu persoanele aflate în supraveghere, în vederea monitorizării respectării măsurilor de supraveghere/obligaţiilor și deplasări în teren, ce au ca scop culegerea datelor şi informaţiilor necesare pentru întocmirea referatelor/ rapoartelor de evaluare solicitate de organele judiciare, precum şi verificarea modului de îndeplinire a obligaţiilor impuse de instanţele de judecată persoanelor condamnate.

    Consilierii de probaţiune au manifestat o preocupare continuă faţă de procesul de reintegrare a persoanelor aflate în evidenţa  Serviciului de Probaţiune Gorj şi prin aplicarea programelor de reintegrare socială.

    Astfel, Programul de grup, STOP! Gândeşte-te şi Schimbă! a fost aplicat de 2 ori, pe un număr de 57 de beneficiari şi Programul Unu la Unu, program individual, a fost aplicat de 5 ori. Programele de reintegrare socială au ca obiective conştientizarea gravităţii comiterii de infracţiuni, analiza balanţei costurilor şi beneficiilor care decurg din săvârşirea de infracţiuni, scăderea gradului de recidivă şi nu în ultimul rând creşterea gradului de siguranţă în societate.

    Activitatea Serviciului de Probaţiune Gorj, în decursul anului 2018, a fost una complexă, consilierii de probaţiune dând dovadă de profesionalism şi dăruire, în atingerea tuturor obiectivelor profesionale a căror îndeplinire se va urmări şi în anul curent.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: