spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăSocialSfaturi pentru a te feri de probleme medicale pe vreme caniculară ...

    Sfaturi pentru a te feri de probleme medicale pe vreme caniculară  

    Canicula poate fi foarte periculoasă dacă nu respectăm câteva reguli. Specialiştii Societăţii de Geriatrie atrag atenţia că persoanele în vârstă sunt cele mai expuse la probleme de sănătate atunci când temperatura sare de 35 de grade Celsius. Şi asta, pentru că în organismul uman se produc anumite schimbări odată cu îmbătrânirea şi acesta nu mai face faţă la temperaturi prea ridicate.

    De asemenea, bolile cronice pot fi agravate de gradele în exces. Pe de altă parte, canicula poate influenţa în mod negativ acţiunea medicamentelor pe care bătrânii le iau. E foarte important să recunoşti semnele unor probleme de sănătate date de căldură, pentru a ştii ce să faci în astfel de cazuri. Aşadar ţineţi cont de câteva sfaturi date de medici, care vă pot salva viaţa! Deshidratarea-reprezintă pierderea apei din organism. Poate fi o problemă foarte gravă dacă nu este tratată. Semne de avertizare: slăbiciune, dureri de cap, crampe musculare, ameţeală, confuzie, leşin. Ce e de făcut: Sună la Salvare! Până ajunge medicul, bea multă apă sau, dacă ai la îndemână, o băutură destinată, de obicei, sportivilor, deoarece conţine electroliţi care au rol în reglarea ritmului inimii.

    Bătrânii sunt sfătuiți să stea în case

    Trebuie să luați în serios problemele ce pot fi cauzate de temperaturile ridicate, căci vă puteți pierde viața. De exemplu, accidentul vascular cerebral, care apare când temperatura corpului creşte foarte mult, iar un vas de sânge de la nivelul creierului se sparge. Poate fi mortal. Semne de avertizare: temperatură de 39,5 grade Celsius sau mai mare, piele roşie şi uscată, puls mare, durere de cap, ameţeală, stare de vomă, confuzie şi stare de leşin. Ce e de făcut: Sună la 112 imediat! Retrage-te într-un loc  cât mai răcoros şi, dacă poţi, bea apă rece sau răcoritoare pentru sportivi şi udă-ţi hainele, astfel încât să scazi temperatura corpului. Epuizarea pe fond de căldură-este o problemă serioasă de sănătate dată de căldura excesivă şi de deshidratare. Dacă nu se iau măsuri, poate duce la accident vascular cerebral. Semne de avertizare: transpiraţie abundentă sau lipsa transpiraţiei, crampe musculare, oboseală, paloare, frisoane, ameţeală, durere de cap, stare de vomă, puls variabil, stare de leşin. „Ce e de făcut? Retrage-te imediat într-un loc cât mai răcoros şi bea multă apă. Dacă tensiunea arterială e mare, cheamă de urgenţă medicul! Sincopa cardiacă. Întreruperea bruscă a inimii din cauza căldurii excesive. Poate fi fatală. Semne de avertizare: Ameţeală şi stare de leşin. Ce e de făcut: Întinde-te pe jos şi ridică picioarele, bea multă apă”, spun medicii. Răcoriţi-vă cu duşuri dese! Apa trebuie să fie călâie. În timpul zilei, puteţi uda cu apă rece un prosop, cu care să vă ştergeţi gâtul, încheieturile şi braţele pentru a vă răcori.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: