Acasa / Headlines / Sistemul cardurilor de sănătate, BLOCAT zilnic! Medicii și pacienții, NEMULȚUMIȚI

Sistemul cardurilor de sănătate, BLOCAT zilnic! Medicii și pacienții, NEMULȚUMIȚI

Sistemul Informatic de Prescripție Electronică se blochează aproape zilnic, cadrele medicale având probleme cu validarea rețetelor, iar pacienții fiind nemulțumiți de acest serviciu.

Fiecare lună aduce blocaje

Mai ales la început de lună, din cauza suprasolicitării, sistemul cardurilor de sănătate privind validarea prescripțiilor medicilor se blochează. Asta înseamnă așteptare, nervi, o situație tensionată care apare atât în cabinetele medicilor de familie, dar și în farmacii și asta pentru că pacienții nu își pot lua rețetele și medicamentele compensate. Ieri, de exemplu, în județul Gorj, sistemul informatic a fost nefuncțional vreme de mai bine de două ore și jumătate. Reprezentanții Casei de Sănătate Gorj au anunțat pe site: „Astăzi, 07 noiembrie 2017, începând cu ora 07:00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice. (…) Astăzi, 07.11.2017, începând cu ora 9:40 platforma PIAS este funcțională”.

Serviciile medicale nu pot fi validate

Nu este prima dată în această lună când a apare această problemă. Este a doua, consecutiv, după ce sistemul informatic al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) s-a blocat din nou. „Tot sistemul de sănătate este afectat atunci când platforma informatică a cardului de sănătate nu funcţionează. Nu putem valida serviciile medicale, nu putem valida reţetele. S-a întâmplat şi ieri dimineaţă, s-a reuşit spre prânz rezolvarea problemei, la şi vineri. Lucrăm în conditii de risc şi ne batem joc de pacienţi fără voia noastră. Eu cred că acest sistem informatic trebuie reevaluat pentru că acum este bătaie de joc faţă de pacienţi, faţă de medici şi farmacişti”, a declarat, la Digi 24, dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie.

Și medicii din Gorj sunt nemulțumiți: „Referitor la platforma electronică, au fost probleme și continuă să fie cu Sistemul Informatic de Prescripție Electronică. Practic, ne încurcă SIPE pentru că nu putem valida rețetele. Cine nu face raportările în primele șase zile lucrătoare din lună riscă să nu își ia banii pentru serviciile prestate luna anterioară”, a spus un alt medic.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*