Situaţia culturilor afectate de ploi va fi transmisă la Minister, deşi statul nu va mai acorda ajutor de minimis

0
9

Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Gorj nu a finalizat, încă, centralizarea situaţiilor din teritoriu privind pagubele produse de ploile abundente din ultima perioadă. Directorul instituţiei, Dan Tănăsescu, a precizat că cele mai afectate localităţi de inundaţii au fost la Samarineşti, Stejari şi Dănciuleşti, culturile de porumb şi grâu fiind inundate pe sute de hectare.

Prea multe ploi, întrun timp restrâns, o ameninţare pentru culturi

Dan Tănăsescu a precizat că situaţia completă a culturilor afectate de inundaţii va fi transmisă la Ministerul Agriculturii, deşi sunt slabe şanse ca fermierii să beneficieze de ajutor de minimis. „Noi centralizăm şi o să transmitem o situaţie centralizatoare la Bucureşti, cu suprafeţele afectate şi cu pagubele, cu sumele calculate de noi cu aceste pagube. Să vedem dacă se poate acorda un ajutor. Până în 2010 se acordau sume şi a rămas ca producătorul agricol să îşi asigure culturile. Vedem dacă se va putea acorda ceva”, a declarat Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei Agricole Gorj.

Culturi afectate de grindină

Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Gorj, a mai spus că nu numai ploile puternice au distrus culturi în teritoriu, ci şi grindina. Acesta a precizat că pagube însemnate au fost înregistrate la Ohaba, Stolojani şi Hurezani. „Noi am avut şi multe culturi afectate de grindină, pe lângă ploile abundente. Am avut la Stolojani, la Ohaba, Bălăneşti, Hurezani, dar în această din urmă localitate grindina a fost mai mică. Au existat însă pagube. Dacă grindina cade pe culturi înainte de precipitaţii pagubele sunt mai mari. Dacă grindina este însoţită de ploaie pagubele sunt mai mici. Avem suprafeţe cu viţă de vie, legume. Au fost cantităţi însemnat de precipitaţii în această primăvară şi o parte a culturilor agricole a fost afectată”, a mai spus Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei pentru Agricultură Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here