11.1 C
Târgu Jiu
duminică, mai 24, 2020
Acasă Social Slujba de Înviere de la Catedrala din Motru, transmisă pe Facebook. Anafura...

Slujba de Înviere de la Catedrala din Motru, transmisă pe Facebook. Anafura şi Lumina vor fi împărţite motrenilor

Slujba de Înviere, dar şi Deniile, de la Catedrala din municipiul Motru vor fi transmise în direct pe reţelele sociale. „Ținând cont de faptul că Paștele este cea mai veche și cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, cea care aduce speranța mântuirii și a vieții veșnice, creștinii nu pot fi privați de bucuria prilejuită de această mare sărbătoare. Propunerea mea către preoți a fost ca Sfânta Litughie, care se va oficia în Noaptea de Înviere la Catedrala Ortodoxă din centrul municipiului Motru, să fie transmisă în direct pe rețele de socializare, la fel ca și întregul complex de slujbe –Deniile– care încep în Joia Mare“, a transmis primarul Gigel Jianu, pe pagina sa de Facebook.

Cum vor primi motrenii anafură şi Lumină

De asemenea, am găsit soluția pentru ca motrenii să primească anafura și lumina, după slujba din Noaptea de Înviere.

De asemenea, locuitorii municipiului motru vor putea primi Lumină li anafură, după slujba de Înviere. „Primăria municipiului Motru va amplasa, în toate cartierele din oraș, dar și în satele componente, mai multe puncte în aer liber, unde preoții vor aduce Lumina de Înviere în candele și, de asemenea, casolete ermetice care conțin anafura stropită cu vin, spre a fi împărțite credincioșilor.

Începând cu ora 6,00, în duminica Sfintei Sărbători, cetățenii se pot prezenta la punctele amplasate în oraș, cât mai aproape de locuințele lor, pentru a evita aglomerația de la biserici. În această acțiune vor fi implicate echipe de voluntari care vor sprijini buna desfășurare a acestei activități și, de asemenea, Poliția locală și Jandarmeria, pentru ca oamenii să păstreze distanța socială prevăzută de ordonanțele militare și regulile sanitare impuse în această perioadă a pandemiei“, a mai spus primarul Gigel Jianu.

Pentru o desfășurare în bune condiții a acestei activități și pentru evitarea evenimentelor neplăcute, recomandarea către motreni este ca o singură persoană din familie să se prezinte la punctele amplasate de primărie.

Asistenţă spirituală la domiciliu

Primarul municipiului Motru a mai anunţat că pentru Paștele catolic, părintele Iosif va asigura asistența spirituală, spovedanie și împărtășanie, la domiciliul credincioșilor, în afara slujbelor din biserică.

„Paștele reprezintă o sărbătoare plină de bucurie și iertare, curaj și demnitate, iar în aceste momente dificile pentru umanitate, oamenii rămân în special în comuniune cu Dumnezeu“, a precizat Gigel Jianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Pandurii, gata de start !

Ieri, Pandurii avea programat un meci amical contra divizionarei B, FC Argeş. Acest meci era ultimul de verificare înaintea reluării campionatului, însă din cauza...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini