Șomerii gorjeni nu se mai îngrămădesc să se angajeze la fabricile de componente auto!

0
339

Șomerii gorjeni nu se mai îngrămădesc să ocupe locurile de muncă oferite de investitorii care au ajuns în județul nostru. Cel puțin aceasta este concluzia autorităților după ce reprezentanții companiei de recrutare angajați de Leoni- care va deschide o fabrică la Sadu, au organizat o recrutare de personal la care s-au prezentat doar 30 de gorjeni.

La o întâlnire cu o firmă de recrutare de personal care face angajări pentru noua fabrică de cablaje auto care va fi deschisă în incinta Parcului Industrial Bumbești Jiu au venit doar câteva zeci de gorjeni interesați să se angajeze. „A venit o firmă de recrutare de personal pentru fabrica de cablaje de pe platforma de la Bumbești Jiu. Au venit în jur de 30 de persoane, dar acțiunile de recrutare vor continua,. Urmează să fie trimiși la Pitești pentru specializare. Caută cât de mulți oameni pentru că vor să există o concurență“, a spus Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj.

150 de gorjeni selectați de o fabrică de componente auto

De asemenea, reprezentanții unei companii care va deschide la Rovinari o fabrică de componente auto au selectat 150 de persoane. „Am avut săptămânile trecute două întâlniri cu reprezentanții companiei care vor deschide la Rovinari fabrica de componente auto și doresc să deschidă un punct de lucru și la Târgu Jiu. Le-am pus la dispoziție o sală. Au venit trei persoane din partea angajatorului. S-au desfășurat acțiuni de selectare. S-a dorit o testare a pieții pentru a lua hotărârea de a deschide un punct de lucru la Târgu Jiu. Și-au notat numele și datele de contact de la 150 de persoane care ar putea să se angajeze în cadrul societății“, a mai precizat Romeo Chiriac.

1.000 de șomeri mai puțini

În momentul de față, în județul sunt 8.670 de șomeri din, care 3.062 primesc indemnizație de șomaj, rata fiind de 6,37%. „Este o rata a șoamjului cu un trend descrescător față de rata șomajului de anul trecut, cât și față de perioada scursă de la începutul anului“, a mai spus Romeo Chiriac. Numărul șomerilor s-a redus cu aproximativ 1.000 de persoane față de aceeași perioadă a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here