9.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăHeadlinesSpectacole şi porţii de fasole de Ziua Naţională

Spectacole şi porţii de fasole de Ziua Naţională

Peste 2.000 de porţii de fasole şi cârnaţi vor fi pregătite de Ziua Naţională a României. Târgujienii sunt aşteptaţi la o serie de manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie, fiind organizate parade militare, depunere de coroane, un concert, dar şi aprinderea iluminatului ornamental în oraş. Totodată, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu organizează săptămâna aceasta evenimente culturale şi folclorice. Pentru prima oară, artiştii din cadrul Orchestrei de Camera „Lyra Gorjului” participă la Festivalul Internaţional de la Craiova, concert ce urmează a fi susţinut şi la Târgu-Jiu.

Buget de 27.000 lei pentru fasole şi cârnaţi

Masa de 1 Decembrie a devenit o tradiţie la Târgu-Jiu, fiind al XIV-lea an în care se oferă fasole cu cârnaţi pentru cetăţenii care participă la manifestările de Ziua Naţională a României. Cel mai aşteptat moment al zilei, aprinderea iluminatului ornamental, va avea loc de la ora 18:00, în prezenţa autorităţilor locale. Bugetul alocat pentru cele peste 2.000 porţii de fasole şi cârnaţi este de 27.000 de lei, costul fiind acelaşi ca anul trecut. „Manifestările vor începe la ora 10:00, în Piaţa Prefecturii, cu ceremonialul militar şi religios dedicat Zilei Naţionale a României (…) Vor avea loc alocuţiunile de deschidere şi alocuţiunile evocatoare şi va fi intonat la finalul acestora Imnul Eroilor şi va avea loc o festivitate de depunere de coroane (…)După aceste momente, ca de fiecare dată, participanţii la festivităţi vor fi invitaţi la restaurant pentru a mânca tradiţionala fasole cu cârnaţi şi un pahar cu vin fiert”, a declarat Teodora Ciobanu, director DPPS Târgu-Jiu.

Arte şi meşteşuguri la Muzeul Judeţean

Concertul simfonic interpretat la Craiova urmează a fi susţinut joi şi la Târgu-Jiu. Preţul unui bilet va fi de 15 lei, iar evenimentul se va desfăşura la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Pentru pensionari, elevi, studenţi şi persoanele cu handicap, preţul este de 7 lei. Totodată, în cadrul manifestărilor este cuprinsă şi o expoziţie fotografică, dar şi salonul expoziţional „Artă şi Meşteşug”, aici fiind invitaţi toţi iubitorii artei să se bucure de operele create de meşterii judeţului Gorj. „Avem un program special cu ocazia acestor zile. Începând de joi o să aibă loc un concert simfonic, iar vineri, începând cu orele 14:00, la Muzeul Judeţean va avea loc Salonul Expoziţional al Artelor şi Meşteşugurilor Tradiţionale. Este salonul care se desfăşoară în fiecare an la sfârşitul lunii noiembrie cu cei 20 de meşteri populari din cadrul Şcolii Populare de Artă. Acolo va fi prezentă şi o formulă restrânsă a grupului „Maria Lătăreţu”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al ŞPA Târgu-Jiu. Seria acţiunilor va fi încheiată cu un moment literar coregrafic evocator, dar şi un concert susţinut de trupa Litua Band, din cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -