Acasa / Headlines / Spectacolul „Sărutul“, propus pentru Premiile UNITER

Spectacolul „Sărutul“, propus pentru Premiile UNITER

Spectacolul „Sărutul“ al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ a fost selectat pentru Premiile UNITER. Un juriu format din trei critici a fost prezent sâmbătă seara în sala teatrului din Târgu Jiu pentru a viziona piesa. Dacă va trece de această primă etapă de selecție, urmează ca un alt juriu să vină la Târgu Jiu pentru a urmări din nou piesa.

„Este pentru prima dată în istoria teatrului din Târgu Jiu când un spectacol este propus pentru premiul Național UNITER. Este un pas mare pentru instituția noastră“, a spus Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“.

Spectacolul a pornit de la o sculptura a lui Brâncuși

Regizorul piesei “Sărutul”, este Horaţiu Mihaiu. „Ceea ce o să vedeţi duminică este un spectacol, am pornit de la o idee a sculpturii lui Constantin Brâncuşi, «Sărutul», o sculptură care a fost practic în stilul său arhicunoscut. Sărutul înseamnă o comuniune între două persoane care devin o singură persoană, am fost mai interesat de latura filosofică a sărutului pornind de la multiplele, sutele feluri în care sărutul este perceput, să zicem de la sărutul copilului din cărucior trecând prin sărutul de nuntă, sărutul mâinii, toate formele de sărut posibile. Poate că are şi o doză de erotism, atât cât a vrut să reprezinte Brâncuşi”, a declarat regizorul Horaţiu Mihaiu.

Distribuția este una numeroasă. Constantin Brâncuși este însuflețit de Ion Alexandrescu, Dumnezeu de Marian Negrescu, Sfântul Petru va fi interpretat de Dumitru Calotă, iar muzele vor fi jucate de Monica Sfetcu, Rodica Negrescu, Adelina Puzdrea, Mihai Robert Rădulea, Cătălin Rădulea, Ionuț Alexandru Manea. De asemenea, în rolul bătrânilor se vor afla Eugen Titu și Luminița Șorop, în timp ce mireasa va fi interpretată de Mădălina Ciobănuc.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*