Sprijin pentru cei care au făcut miere puțină

0
87

Apicultorii, sprijiniți de primarul din TurceniSprijin pentru apicultorii gorjeni. Statul oferă un ajutor de minimis în cuantum de 25 de lei/familie de albine acordat apicultorilor care au suferit pierderi de pe urma fenomenelor hidrometeorologice.

În Gorj anul trecut 425 de apicultori au beneficiat de sprijinul financiar acordat. Anul acesta numărul acestora ar putea crește. “Termenul de depunere a cererilor este 15 septembrie 2020. Sprijinul financiar reprezentând ajutor de minimis potrivit prezentei hotărâri se acordă beneficiarilor prevăzuţi la art.5 pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2020 asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producţie, în cuantum de 25 lei/familia de albine. Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar respectiv şi în cele două exerciţii financiare precedente”, a transmis conducerea DADR Gorj.

Beneficiarii prezentei scheme de ajutor de minimis sunt:

  1. a) apicultori, persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii
  2. 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, cu modificările şi completările ulterioare, valabil la data depunerii cererii;
  3. b) apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare;
  4. c) apicultori, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here