Ştefania rămâne în spital până după sărbători

0
31

Copila de nici trei săptămâni, care a supravieţuit frigului, după ce a fost aruncată de propria-i mamă la ghena de gunoi se află tot sub supravegherea medicilor de la Maternitatea din Târgu-Jiu. Fetiţa îşi petrece sărbătorile în spital, unde primeşte toată atenţia de care are nevoie şi, după Revelion, va fi transferată la Târgu Cărbuneşti, la leagănul de copii. Potrivit cadrelor medicale, Ştefania, aşa cum i-au pus numele, a luat în greutate, este sănătoasă şi urmează să fie preluată de către angajaţii Protecţiei Copilului Gorj.

A avut noroc să fie găsită înainte de a îngheţa de frig, într-o ghenă de gunoi, unde a fost abandonată, cel mai probabil, de cea care i-a dat viaţă. Acum se află sub supravegherea medicilor de la Maternitatea Târgu-Jiu, în timp ce poliţiştii încearcă să dea de urma mamei naturale. Micuţa Ştefania, aşa cum i-au pus numele cadrele medicale din maternitate, creşte sub ochii celor ce o îngrijesc. A primit nume de sfânt, Sfântul Ştefan, care se pare că a ocrotit-o deja într-o perioadă grea a vieţii. Copila are o greutate de 2.900 grame, este sănătoasă, mănâncă bine şi va fi preluată de leagănul de copii din Târgu Cărbuneşti. „Este sănătoasă şi a luat în greutate. Ea a venit cu o greutate de 2.500 de grame şi acum cântăreşte 2.900 de grame. Este o fetiţă frumoasă şi cuminte. Un copil care nu pune probleme şi care a avut noroc să fie salvată la timp. Urmează ca după sărbătorile de iarnă să fie preluată de reprezentanţii Protecţiei Copilului Gorj pentru a ajunge în leagănul de la Târgu Cărbuneşti şi apoi se va impune, cel mai probabil, o măsură de protecţie pentru fetiţă“, a declarat medicul şef al Maternităţii din Târgu-Jiu, Camelia Roman.

Dorită spre adopţie

Micuţa a fost găsită de un locatar al unui cartier din Târgu-Jiu, în timp ce îşi arunca gunoiul la ghenă. Chiar dacă afară nu erau mai mult de -10 grade, copila a supravieţuit în păturica în care era învelită. Plânsetul fetiţei a salvat-o de la o moarte sigură, după cum a declarat cel care i-a salvat viaţa copilei. Vestea că un bebeluş a fost abandonat a trezit interesul multor familii care nu au putut avea proprii copiii din diferite motive, astfel că telefonul de la Protecţia Copilului a fost practic înroşit de sutele de apeluri care aveau ca subiect interesul pentru adoptarea micuţei. Chiar dacă fetiţa îşi petrece primele sărbători de iarnă în spital, ea este foarte bine îngrijită. Aşa cum s-a dovedit a fi norocoasă încă din primele zile ale vieţii, Ştefania va fi preluată de Leagănul de copii de la Târgu Cărbuneşti şi apoi, cel mai probabil, de o familie iubitoare de copii. Destinul micuţei se află acum în mâinile celor de la Protecţia Copilului Gorj, care după perioada sărbătorilor, o vor lua sub ocrotire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here