Acasa / Social / Stimulente financiare pentru proaspetele mămici din Rovinari

Stimulente financiare pentru proaspetele mămici din Rovinari

Conform unei hotărâri a Consiliului Local Rovinari a fost aprobată acordarea unui stimulent financiar pentru fiecare nou-născut de pe raza localității. Mămicile vor primi 1500 de lei pentru primul copil și câte 1000 lei pentru ceilalți copii pe care îi vor aduce pe lume.

Măsura a fost luată pentru încurajarea natalității pe raza Orașului Rovinari iar beneficiarii sunt nou-născuții ai căror parinți, sau cel puțin unul din părinți, au domiciliul pe raza orașului Rovinari de cel puțin 5 ani înainte de nașterea celui mic. Stimulentul se acordă doar pentru copiii născuți după 31 ianuarie 2019, data la care a fost aprobată hotărârea de Consiliu Local care prevede acordarea acestor facilități pentru proaspeții părinți. ”La inițiativa primarului Robert Dorin Filip, a fost aprobată acordarea unui stimulet financiar pentru mămici, în cuantum de 1500 de lei pentru primul copil și câte 1000 lei pentru ceilalți copii pe care îi vor aduce pe lume, conform unei hotărâri de consilu local. Beneficiarii sunt nou-născuții care au cel putin un părinte cu domiciliul stabil de minim 5 ani pe raza Orașului Rovinari.

Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, pe baza de cerere și documente justificative, dosarul urmând a fi depus la Compartimentul Alocații si Subvenții din cadrul Serviciului Public de Asistentă Socială, în cel mult două luni de la naștere. Scopul acestei Hotărâri a Consiliului Local este acela de a încuraja creșterea natalității și de a sprijini familiile în acoperirea cheltuielilor pe care le au odată cu venirea pe lume a unui nou-născut” se arată într-un comunicat transmis de autoritățile locale din Rovinari.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*