5.6 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Social Sute de gorjence suferă de cancer de col uterin

Sute de gorjence suferă de cancer de col uterin

- Advertisement -

Anul trecut, aproximativ 840 de femei din Gorj au fost diagnosticate cu cancer de col uterin şi luate în evidenţa medicilor de specialitate.

femeie-cancerPurtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Elena Piţian, a declarat că la sfârşitul anului 2015, au fost înregistrate 816 cazuri de femei diagnosticate cu cancer de col uterin. „În anul 2015, incidenţa cazurilor de cancer de col uterin a fost de 12,25% din numărul total de cancere de la nivelul judeţului Gorj, iar în anul 2016, de 12,47%. O posibilă explicaţie a situaţiei ar fi că multe femei nu au informaţii referitoare la modalităţile de prevenire a cancerului de col uterin. Ca atare, acestea nu beneficiază de programele preventive disponibile şi nu militează pentru implementarea acestor programe. Este evident că una dintre priorităţile actuale în lupta împotriva cancerului de col uterin este să ne asigurăm că populaţia, politicienii şi furnizorii de servicii medicale înţeleg pe deplin beneficiile prevenirii cancerului de col uterin”, a precizat Elena Piţian.

Campanie

În scopul conştientizării acestei probleme de sănătate publică şi de îmbunătăţire a nivelului de cunoaştere de către populaţie a mijloacelor prin care poate fi prevenit cancerul de col uterin, a fost lansată, începând cu anul 2007, Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, la nivel judeţean evenimentul fiind organizat în perioada 22-28 ianuarie de către Direcţia de Sănătate Publică, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, CRR Gorj şi CPECA Gorj.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente