14.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăHeadlinesSute de mămici ies în stradă din cauza sistemului medical din Gorj!...

Sute de mămici ies în stradă din cauza sistemului medical din Gorj! „Am simțit frica, deznădejdea, groaza de a-mi pierde copilul”

Mămicile din Gorj se pregătesc să iasă în stradă. Acțiunea are loc din cauza lipsei de reacție a autorităților la strigătul disperat al mamelor. Principala nemulțumire vizează domeniul sanitar din Gorj, un domeniu putred și vitregit de toți cei care au trecut prin funcțiile de conducere în spitalele din județ.

Mobilizarea are loc pe o rețea de socializare unde mamele își împărtășesc experiențele neplăcute pe care le-au trăit în spitalele din Gorj. Sătule să ceară sprijin fără ca cineva să le sară în ajutor, mămicile se gândesc serios să organizeze un protest. „Trebuie sa schimbam ceva, iar acum este cazul. S-au întâmplat prea multe tragedii în spitalul nostru, pentru ca asa este dragelor, este al nostru, nu al medicilor care stau și fumează în spital, nu al medicilor care te tratează cu o imensa lipsa de respect și empatie. Nu putem continua în felul asta, vrem respect, vrem decență în actul medical, vrem responsabilitate, vrem siguranță, vrem diagnostice clare și corecte, dar toate astea nu se obțin din fata monitorului. Trebuie sa ne facem auzite pentru copiii noștri!”, este îndemnul adresat de una dintre mămicile gorjene.

Toți vinovații să plătească

Decizia mămicilor de a ieși în stradă vine ca urmare a tragediilor ce se țin lanț în spitalele din Gorj. Mămicile susțin că au ajuns să se teamă pentru viața lor și a copiilor lor. „Trebuie să luăm măsuri! Nu se mai poate sa stam nepăsători, toți vinovații să plătească! Să stea acasă dacă nu sunt competenți, să nu se mai joace cu viața copiilor. De ce nu și-au ales altele profesii? Ca să fii medic trebuie să ai in sânge acest har, nu sa te oblige părinții, vecinii sa devii medic. Viața este pe primul loc!” a declarat o altă mămică. „Fetelor, o facem pentru copiii noștri! Pentru noi, pentru familie. Acum e momentul sa fim unite și sa arătăm ca nu suntem bătaia de joc a nimănui. Și copiii noștri nu sunt cobai!”, scrie o altă mamă supărată.

„Noi le dăm viața si sistemul ii distruge și îi omoară”

La apelul de protest au răspuns sute de mămici din județul Gorj. O parte din ele au declarat că vor participa la acțiune după ce au rămas cu amintirea unor întâmplări dureroase. „Am trecut prin clipe groaznice cu fetița mea…am simțit moartea cum ne suflă în ceafă. Am simtit ignoranța si mândria cadrelor medicale….am simțit deznădejdea…frica …teama …groaza de a mi pierde copilul….Am rămas si voi ramane mereu cu cicatricea asta în suflet. Noi le dăm viața și sistemul ii distruge și îi omoară”, susține una dintre victimele sistemului sanitar din Gorj.

Protestul va fi unul organizat corespunzător. Mămicile intenționează să depună o cerere la primăria municipiului pentru a obține autorizație.

Vice liberal: Adio alegeri în PNL, dacă este dizolvat BPJ

1
Unul dintre liderii PNL Gorj nu vede cu ochi buni o intervenție a organizației centrale...
Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj

Proiect pe fonduri europene obținut de Muzeul Județean

0
Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” a obținut finanțare, prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, pentru...

Un primar PNL îi ceartă pe parlamentarii ce se bat pe șefia organizației județene

0
Îngrijorare și temeri la început de sezon rece. Primarii se tem că nu vor avea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!