Acasa / Headlines / Tabără de inițiere în ESCALADĂ pe Cheile Sohodolului! Vezi cum poți participa

Tabără de inițiere în ESCALADĂ pe Cheile Sohodolului! Vezi cum poți participa

Tabără de inițiere în ESCALADĂ pe Cheile Sohodolului! Vezi cum poți participaGorj Aventura organizează în această primăvară o nouă tabără de inițiere în escaladă. La fel ca și în anii trecuți, iubitorii sporturilor extreme se vor întâlni pe Cheile Sohodolului și vor petrece momente pline de adrenalină! Răzvan Sgondea, reprezentantul Gorj Aventura, spune că, an de an, mulți tineri participă la cursurile de pregătire și perfecționare legate de escaladă.

Tabără de inițiere în ESCALADĂ pe Cheile Sohodolului! Vezi cum poți participaÎn Tabăra de inițiere în escaladă sunt disponibile un număr de 20 de locuri, iar locul de desfășurare al activităților vor fi Cheile Sohodolului de la Runcu. Organizatorii taberei, reprezentanții Gorj Aventura, spun că în cadrul acestei tabere-școli se vor desfășura cursuri de pregătire și perfecționare precum: noțiuni introductive în escaladă, teorie și practică, folosirea corectă a echipamentului individual, noduri folosite în escaladă și alpinism, tehnici specifice de abordare a traseelor de escaladă, tehnici de asigurare și autoasigurare și tehnici de supraviețuire și de prim ajutor în traseele montane. Durata taberei va fi de patru zile, fiind organizată în special pentru începători, dar și pentru cei care doresc să își consolideze cunoștințele.

Detalii privind desfăşurarea evenimentului

Tabără de inițiere în ESCALADĂ pe Cheile Sohodolului! Vezi cum poți participaSe vor aborda trasee de dificultate maximă 5b prin metoda top-rope; se va învăța rapelul cu fiecare participant în parte; back-up; asigurare; poziție; rapel dirijat; auto-blocare, amplasare tiroliană; metode de întindere a corzii; mijloace de oprire; evitare pericole, curs de prim ajutor desfășurat în mod interactiv (accidente pe munte; accidente la escalada; asigurarea accidentatului etc), dar și un curs surpriză: curs de supraviețuire! Prețul taberei este de 150Eur/pers (echivalentul în lei) și include: cazare cu demipensiune la Pensiunea Brâncuși (Peștișani), instruire escaladă, cursurile de pregătire și perfecționare și cursul de prim ajutor, cursuri de escaladă la stâncă etc. Cine dorește, poate să doarmă la cort (prețul în aceste condiții este de 450 Ron). Data limită de înscriere este 20 martie.

Un comentariu

  1. Obstea Muntele Runcu

    Si pt comuna Runcu ce venituri aduce acest domn cu scoala lui? Sunt destule pensiuni si la Runcu Doar daca Obstea Muntele Runcu, proprietarul Cheilor Sohodolului si da acordul va avea loc tabara. Daca acel domn va proceda ca anul trecut o sa aibă o mare surpriză.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*