Tânărul care pescuiește în gropile din asfalt, susținut de prieteni să candideze la Primăria Stănești

0
15

Constantin Sichitiu, de 29 de ani, din comuna Stănești, a protestat într-un mod inedit față de starea deplorabilă a drumului pe care merge zilnic la serviciu. Acesta a venit cu o undiță și a început să pescuiască în gropile din asfaltul Drumului Județean 664 A Stănești – Târgu Jiu. Prietenii și localnicii din Stănești au fost încântați de faptul că a luat poziție față de această situație, iar unii dintre ei chiar i-au propus să candideze pentru funcția de primar al comunei Stănești.

Constantin Sichitiu s-a gândit să ia atitudine după ce, în urmă cu câteva zile, cauciucul mașinii sale a explodat în urma impactului cu o groapă: „Cauciucul a făcut explozie după ce am intrat într-o groapă. A ploua și acum nu se mai vede cât de mare este groapa. A venit și o mașină din față și nu puteam să ocolesc groapa. Acum două zile s-a întâmplat, iar ieri am vrut să-mi exprim dezamăgirea față de aleșii noștri într-un fel mai amuzant, conform tradiției românești «A face haz de necaz»“.

Este nevoit să meargă cu viteză redusă

Constantin spune că este nevoit să meargă cu viteză redusă pentru a nu-și distruge mașina, iar timpul în care parcurge traseul este de trei ori mai mare: „Este un dezastru pe acel drum. Trebuie să mergi cu viteza a II-a sau a III-a ca să nu îți avariezi mașina. După ce că din salariile noastre cu foarte mare greutate îți poți cumpăra o mașină, să mai bagi bani în ea pentru reparații din cauza drumului, atunci nu îți mai vine să o scoți din curte. Merg zilnic pe drum. Cam în 15 minute parcurg 4-5 kilometri, în condițiile în care, în mod normal, nu ar dura mai mult de cinci minute“.

Gropile s-au înmulți și s-au mărit

Tânărul ne spune că gropile s-au înmulțit și s-au mărit în ultima perioadă din cauza vremii, iar unele se apropie la un diametru de un metru: „Gropile se măresc și apar ca ciupercile după ploaie. Anul trecut, în toamnă, s-au mai făcut lucrări de «plombare», dar nu rezistă cu ploile și perioadele de îngheț și dezgheț. Gropile ajung la un diametru de 70 de centimetri și chiar la 20 de centimetru adâncime. Reprezintă un pericol pentru toate autoturisme. Nici nu știi pe care s-o ocolești. Este ca la loto. Nu știu de ce mai plătim taxe și accize peste tot“.

Prietenii lui Constantin și localnicii din Stănești au fost încântați de ideea acestuia și spun că ar fi chiar bine să candideze la funcția de primar al comunei Stănești: „Prietenii au fost foarte încântați. Unii chiar i-au trimis mesaje că mă susțin să candidez la primărie“.

S-a alocat o sumă de peste 2,5 milioane lei pentru modernizarea drumului

Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj, a spus că s-a alocat suma de peste 2,5 milioane de lei pentru modernizarea drumului, iar lucrările vor începe în acest an: „Fondurile necesare estimate la suma de 2.589.524 lei fără TVA pentru execuția lucrărilor de reabilitare a DJ 664A, KM 16+020-KM 18+920, de pe raza comunei Stănești, au fost aprobate prin bugetul propriu al Județului Gorj, în data de 16.02.2018. În momentul de față se definitivează documentația tehnico-economică în vederea publicării în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), până la data de 1.03.2018. După parcurgerea procedurilor de achiziție publică, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiție ,,REABILITARE DRUM JUDEȚEAN 664A, KM 16+020-KM 18+920, COMUNA STĂNEȘTI, JUDEȚUL GORJ”, fiind estimată o perioadă de 6 luni pentru finalizarea acestora“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here