Acasa / Social / Taraful Muscurici, cel mai bun din Gorj

Taraful Muscurici, cel mai bun din Gorj

Gorjul și-a desemnat cei mai buni lăutari prin Festivalul de la Bolboși. Competiția populară care s-a adresat în principal tarafurilor lăutărești și-a desemnat câștigătorii. În urma concursului -festival, echipa de la Godinești, prin Taraful Muscurici, a fost declarată câștigătoare.

Festivalul de la Bolboşi, cel care se adresează tarafurilor lăutăreşti care folosesc în interpretare instrumente tradiţionale şi respectă tradiţia şi autenticitatea cântecului şi a portului popular și-a desemnat câștigătorii ediției a XXX-a. Premiul I oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a fost câștigat de către Taraful Muscurici din Godinești. Taraful are următoare componență: Zlătoiu Costel la chitară, Muscurici Aurel la contrabas, Enoiu Flavian la braci și Muscurici Enoiu Gabi – rapsod. Tot premiul I  a fost câștigat și de taraful Pobirci Adrian din Godinești. Acesta este compus din: Pobirci Adrian la chitară, Lătărețu Mitică la braci, Pobirci Bălașa rapsod, Ionuț Pobirci la vioară, Pobirci Adrian la contrabas și Macu Argint rapsod.

Premiul II anul acesta a fost câștigat de către taraful Vică Argint din Godinești. Rap Victor la vioară, Julea Ion la contrabas și Rap Mihaela rapsod sunt cei care fac parte din acest taraf. Și taraful Mornea Constantin din Tismana a câștigat premiul II. Acesta are în componența sa pe Mornea Constantin la vioară, Burlan Constantin la chitară, Nelu Stan la contrabas și Mornea Maria rapsod.

Premiul III a fost câștigat anul acesta de Taraful Geagu Cătăroiu din Tismana, cu următoarea componență: Pobirci Gigel la chitară, Pobirci Constantin la bas și Geacu Cătăroiu rapsod și la vioară. Și tot premiul trei a primit și taraful Ion Burlan Dundu din Tămășești- Bălești. Ion Burlan la vioară, Costel Bobirci la vioară, Strică Fer la contrabas, Geta Burlan rapsod și Milica Bobirci rapsod fac parte din taraful din Tămășești.

Premii rapsozi

La secţiunea rapsozi populari premiu I a ajuns la rapsozii Muscurici Enoiu Gabriela și Strinu Maria.Premiul II la rapsozii Geta Burlan, Pițigoi Ion și Pobirci Bălașa iar premiul III a fost acordat  lui Geagu Cătăroiu și Milica Bobirci. Menţiunile au ajuns anul acesta la Rap Mihaela, Mornea Maria și Macu Argint.

Festivalul de la Bolboși este organizat în fiecare an de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria Bolboși în parteneriat cu Școala Populară de Artă și Ansamblul Profesionist Doina Gorjului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*