spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialTârg de carte la Colegiul Tehnic Motru

    Târg de carte la Colegiul Tehnic Motru

    La Colegiul Tehnic Motru a avut loc, miercuri, activitatea „Târg de cǎrți”, coordonatǎ de profesorul Crǎciunescu Mihaela Cristina ȋn cadrul Concursului național „Ecoprovocarea”. Zeci de elevi au participat la activitate.

    Adresat profesorilor și elevilor de liceu din toată țara, Concursul „Ecoprovocare” încurajează activitățile practice cu rezultate concrete de protejare a naturii. Categoriile de concurs sunt: reciclare, plantare de puieți, amenajare de spațiu verde, igienizare și târguri tematice (schimb de obiecte reutilizabile). Colegiul Tehnic Motru participǎ la acest concurs la secțiunea târguri tematice. Datorită acestui fapt, profesorul coordonator Mihaela Crăciunescu a decis ca prima activitate să fie un târg de cǎrți. Elevii au fost ȋncântați sǎ participe la acest târg, aducând cărți și schimbând păreri despre ce au citit și volumele aduse. „La activitate au participat elevii claselor a IX-B și a XI-A. Fiecare elev a adus câte o carte. S-a prezentat elevilor importanța cǎrților și i-am provocat pe elevi sǎ scrie gândurile lor despre cǎrți. S-au prezentat cǎrțile aduse discutându-se despre autori și ce reprezintǎ fiecare carte. S-a subliniat legǎtura omului cu natura și impactul omului asupra naturii. La finalul activitǎții elevii au realizat schimburi de cǎrți”, a spus profesorul Mihaela Crăciunescu.

    Elevii s-au implicat rapid în proiect. Fiecare dintre ei a adus cărți citite cu drag, din care au avut ce învăța. „Cărțile ne ajută să ne redescoperim, sunt un univers aparte! Cartea este un mijloc de ȋmbogǎțire a vocabularului, se mai spune că poți cunoaște un om dupǎ cǎrțile citite, mai ales că dupǎ fiecare carte cititǎ devii mai bogat”, a spus profesorul coordinator. Iată impresiile elevilor despre proiectul Ecoprovocarea și activitatea de la CT Motru: Axentioi Giuliana a spus că este momentul ca „elevii de la protecția mediului trebuie sǎ luǎm atitudine și sǎ facem tot ceea ce putem pentru a avea un mediu curat!”; Semen Maria „Ecoprovocarea este o provocare pentru noi, vrem sǎ-i educǎm pe cei din jurul nostru pentru colectarea selectivǎ a deșeurilor!”. Eleva Viașu Georgiana: „Sunt ȋn clasa a IX a si particip pentru prima datǎ la un astfel de proiect ,dar deja am ȋnvǎțat cǎ noi tinerii trebuie sǎ contribuim la rezolvarea problemelor cu care se confruntǎ mediu: poluarea, schimbǎri climatice, criza energeticǎ”. „Deviza noastrǎ –avem nevoie de câți mai mulți voluntari alǎturi de noi! Natura a fost generoasǎ, dar omul prin acțiunile lui a distrus-o! Trebuie sǎ fim și noi generoși cu natura!”, a spus și elevul Vânjanu Cristi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: