Târg… de jocuri la Grădiniţa „Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu!

0
166

gradinita-mihai-eminescuGrădiniţa cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” Tg-Jiu implementează în perioada 13 aprilie – 12 iunie 2017, în parteneriat cu Asociația ,,Pupăzan Marius Daniel pentru integrarea persoanelor cu dizabilități”, proiectul ,,Nouă ne pasă!”. Finanțatorii proiectului sunt Mol România şi Fundaţia pentru Parteneriat, Programul ,,Spații Verzii” fiind o inițiativă comună a celor doi finanțatori, lansată în 2006 sub forma unui program ce urmărește implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de amenajare a spaţiilor verzi.

„Proiectul s-a născut și ca urmare a necesităţii responsabilizării şi conştientizării copiilor de vârstă preșcolară, a părinților acestora, cât și a partenerilor noștri, a persoanelor cu dizabilități (Mutu Daniel și Verșoiu Mădălina) faţă de problemele mediului, pornind de la cele mai banale acte pe care aceştia le fac zilnic, până la adoptarea unui stil de viaţă ecologic. Spațiul de joacă din curtea grădiniței a fost amenajat cu aparate de joc, întrucât, zilnic, toți preșcolarii desfășoară „5 minute de mișcare”, anual au loc întrecerile sportive „Sportivi în acțiune!”, iar părinții, comunitatea locală vor conștientiza cât de importantă este mișcarea pentru sănătatea propriilor copii. Din aceste motive, ne-am propus să continuăm să desfăşurăm cât mai multe activităţi cu caracter sportiv și ne dorim reabilitarea și amenajarea spațiului de joacă pentru copii din curtea grădiniței”, a precizat prof. Maria- Augustina Jurebie, de la Grădiniţa „Mihai Eminescu”.

În cadrul acestui important proiect desfășurat sub denumirea ,,Nouă ne pasă!”, a avut loc şi un „Târg… de jocuri!” la care au participat 14 cadre didactice însoțite de directorul grădiniței prof. Ana-Maria Bîzdoacă, consilierul educativ prof. Alina-Oana Cornescu, 70 de preșcolari, 50 de părinți, parteneri şi reprezentanți ai autorităților locale şi mass-media. Responsabilii activității care s-a desfășurat pe terenul de joacă, sub forma unei activități de reabilitare și amenajare a spațiului de joacă au fost prof. Ana-Maria Bîzdoacă, prof. Maria Augustina Jurebie, şi președintele Daniel Pupăzan. „Ca și resurse materiale a fost nevoie în primul rând de complexe de joacă, seturi de escaladare/cățărare, vopsea de diferite culori. Au fost vopsite băncuțele, aparatele de joc existente iar pe fiecare platou din curtea grădiniței au fost pictate diferite forme atractive și interesante pentru jocurile copiilor în aer liber. Au fost alături de noi părinții preșcolarilor, parteneri, voluntari cărora le mulțumim și îi așteptăm în continuare să fie lângă noi la toate acțiunile desfășurate”, a mai precizat Maria Jurebie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here