4.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăSocialTârgujiencele pregătesc cămara pentru iarnă

Târgujiencele pregătesc cămara pentru iarnă

legume-in-piataToamna şi-a intrat deja în drepturi, iar gospodinele au şi pornit la cumpărături pentru conservele de iarnă. În Piaţa Centrală a Municipiului Târgu-Jiu este forfotă mare, legumele şi fructele fiind vedetele sezonului. Fie că aleg să facă gem, zacuscă sau murături, gospodinele spun că le pregătesc după reţete proprii, moştenite de la bunici sau străbunici.

Roșiile, gogoşarii, vinetele sau ardeii sunt doar câteva dintre legumele după care aleargă târgujiencele în această perioadă. Gospodinele pornite deja la cumpărături pentru conserve, spun că marfa e bună, iar preţurile acceptabile. „E toamnă şi toate gospodinele îşi pregătesc zarzavaturile pentru iarnă. O să pun de toate, zacuscă, tocană, tot ce trebuie pentru sezonul rece”, a spus o femeie.

Şi pieţarii sunt bucuroşi mai ales că vânzarea merge de minune în această perioadă. „Suntem mulţumiţi, mai sunt şi oameni, în special pensionarii, care se uită la preţuri, dar în general în această perioadă merge vânzarea. Se cumpără roşii, ardei, castraveţi pentru murături”, a spus un comerciant. Atmosfera va rămâne aceeaşi până spre sfârşitul lunii octombrie, toată perioada de toamnă pregătindu-se tot felul de conserve.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -